El vídeo de Puigdemont que no s'ha emès en el debat: "No ens faran callar"

Actualitzat

L'absència d'Oriol Junqueras i Toni Comín ha marcat el debat de les europees que han emès TV3 i Catalunya Ràdio.

Hores abans de l'emissió del programa s'ha fet pública la resolució de la Junta Electoral de no autoritzar la participació per videoconferència d'Oriol Junqueras des de la presó. En saber-ho, Puigdemont ha renunciat a participar-hi. En el seu lloc, havia d'intervenir Toni Comín des de Bèlgica, però la JEC també n'ha vetat la participació. 

Tant Junqueras com Puigdemont han gravat una intervenció final. La direcció de la Corporació ha decidit que la de l'expresident finalment no s'emetés en el programa, perquè Aleix Sarri, el candidat que Junts per Catalunya hi ha enviat, ha abandonat el plató a l'inici com a protesta per la decisió de la Junta Electoral

A la gravació, Puigdemont hi assegura que la decisió de la JEC no el farà callar:

"Aquest no és un debat normal. Hi hauríem de ser Oriol Junqueras i jo mateix. Una vegada més l'estat espanyol ha interferit en el procés democràtic d'unes eleccions. Tanmateix no ens faran callar. Ens volien apartar, no ho han aconseguit." 

I hi afegeix que les eleccions del dia 26 són una oportunitat per "convertir cada minut de presó i exili en un vot":

"Es tracta és que no aconsegueixin el que volien, que vosaltres no aneu a votar; que us espantéssiu, que us quedéssiu a casa, i que no enviéssiu el mateix missatge que ja vau enviar l'1 d'octubre d'una forma rotunda i clara, vencent la repressió i la violència."

"Convertim cada minut de presó i exili en un vot; fem que hi hagi un allau de vots a les urnes el dia 26 a favor de la llibertat, de la democràcia, d'Europa, perquè Europa és l'espai que em permet a mi anar recorrent tots els països, visitar parlaments per explicar el que està passant."

"No ho volen sentir ells, doncs ho farem sentir el doble, gràcia a la vostra força."

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MCarles PuigdemontJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut