Un vídeo de les "vacances d'esprai" de Banksy confirma l'autoria de les últimes obres

El reportatge penjat a Instagram el segueix per una ruta en autocaravana per l'est d'Anglaterra, on ha pintat o instal·lat almenys nou obres noves

Josep Maria Camps ColletActualitzat

De tant en tant apareix al Regne Unit, o a algun altre lloc del món, una pintada en una paret que, aparentment, és obra del grafiter i artista anònim conegut com a Banksy.

És el que ha passat des de fa una setmana a Anglaterra, on el 6 d'agost es va descobrir la imatge d'una parella ballant sobre una parada d'autobús seguint la música d'un acordionista.

Va ser a Great Yarmouth, a la costa del comtat de Norfolk, al nord de Londres, i durant el cap de setmana en van aparèixer més a Gorleston, al costat mateix de Great Yarmouth.


Confirmat a Instagram

Sovint no es dona per fet que l'obra és realment seva fins que no ho confirma ell mateix a través de les xarxes socials, principalment Instagram.

I és el que ha fet ara, amb un vídeo-reportatge de 3 minuts en què se segueix el viatge d'un autocaravana i del seu conductor, al qual no s'arriba a veure bé, fent totes aquestes obres.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

 

En el reportatge se'l mostra preparant i fent els grafitis: un ratolí sota un para-sol bevent una copa en una platja; un nen jugant amb la sorra de la platja de sota el paviment, etc.

També s'hi veuen altres obres seves: un ganxo per agafar àvies, una gavina a punt de menjar-se el contingut d'un contenidor de runa i un cranc ermità llogant conquilles "de luxe" a altres crancs.

"Vacances d'esprai"

El vídeo l'ha titulat "A Great British Spraycation", que es pot traduir com "Unes vacances d'esprai a la Gran Bretanya", i un dia i mig després de penjar-lo, ja l'havien visionat gairebé 6 milions de vegades. 

Al vídeo també s'hi pot veure com pinta una altra obra amb el seu estil habitual: tres nens jugant a ser mariners sota el lema "Tots anem en el mateix vaixell".

I també s'ha atribuït dues obres més inusuals: ha posat un gelat a la mà d'una estàtua urbana i li ha posat una llengua llarga llarga que li surt de la boca.

I també ha afegit una caseta a un parc de miniatures de Great Yarmouth, amb un cavall i una noia pentinada amb dues cues contemplant-lo, i un ratolí amb el lema "Fes-ho gran o ves-te'n a casa."

Alternatiu, però molt cotitzat

Banksy és un artista anònim que es creu que va néixer a Bristol –o a prop– i que està actiu des del 1990. Des de llavors s'ha especulat molt sobre quina és la seva identitat real.

Entres altres, se l'ha identificat amb el líder del grup musical Massive Attack, Robert del Naja, també de Bristol, el dissenyador Jamie Hewlett o Neil Buchanan, presentador del programa "Art Attack".

Malgrat la seva actitud radicalment alternativa, les seves obres es cotitzen moltíssim: un quadre del Parlament britànic ple de ximpanzés es va vendre fa 2 anys per 11 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut