Washington

El vicepresident Biden intenta convèncer els congressistes demòcrates que votin a favor de l'acord

El vicepresident dels Estats Units, Joe Biden, s'ha mostrat optimista que el Congrés aprovarà aixecar el sostre d'endeutament dels Estats Units. Biden ho ha dit després de reunir-se aquest dilluns a la tarda amb els representants demòcrates a les dues cambres del Congrés per assegurar el suport a l'acord sobre el deute, tancat "in extremis" entre els líders dels dos partits majoritaris. La pressió de Biden pot ser important per convèncer els demòcrates més d'esquerres, descontents amb l'acord perquè temen que acabi castigant programes socials com el Medicare i rebutgen que s'hagi renunciat a incrementar els impostos a les classes més riques.

Actualitzat
El Congrés dels Estats Units ha de votar en les pròximes hores el pla per elevar el sostre de despesa acordat per republicans i demòcrates aquest dilluns de matinada. L'acord no satisfà ni els congressistes republicans alineats amb el moviment Tea Party ni els legisladors demòcrates situats més a l'esquerra.

Tant el president de la Cambra de Representants, el republicà John Boehner, com la líder de la minoria demòcrata, Nancy Pelosi, ja han indicat que no tots els seus coreligionaris donaran suport a l'acord. La republicana Michelle Bachmann, emblema del Tea Party i congressista per Minnesotta, ha suspès la seva gira política i ha retornat a Washington per rebutjar l'acord. A la banda demòcrata, el representant de Missouri Emanuel Cleaver ja ha qualificat el pacte de "sandvitx satànic" perquè no inclou l'eliminació d'exempcions impositives per als més rics.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut