El vi negre augmenta el desig sexual femení

Un estudi d'una universitat italiana determina que el consum moderat de vi negre pot augmentar perceptiblement el desig sexual femení. L'estudi, dut a terme per investigadors de la Universitat de Florència, es va basar en el testimoniatge de 798 italianes d'entre 18 i 50 anys a la regió de Chianti, a la Toscana. Les dones van ser classificades en tres grups, segons el seu consum diari habitual de vi: les que en consumien entre una i dues copes, les que en bevien menys d'una copa diària i les abstèmies. Les que en prenien més de dues copes van ser excloses, per descartar la possibilitat d'embriaguesa.

Actualitzat
Les dones de la mostra, "totes considerades sexualment sanes", van respondre un qüestionari de 19 preguntes orientades a mesurar el seu "índex de funcions sexuals femenines", una mesura usada en altres estudis científics sobre la sexualitat de la dona. D'acord amb les respostes, el grup que va presentar els majors índexs de desig van ser les dones que prenien entre una i dues copes diàries de vi. Els metges van concloure que "hi ha una relació potencial entre la ingesta de vi negre i una millor sexualitat".

Una de les teories de l'equip de metges italians és que els components químics del vi negre, especialment els tanins, poden augmentar les funcions sexuals en augmentar el fluix sanguini cap a àrees "clau" del cos. Això no obstant, els autors de l'estudi, publicat en el "Journal of Sexual Medicine", aclareixen que no van trobar "cap diferència significativa entre els grups respecte a la incitació, satisfacció o orgasme".

Una altra conclusió destacable que es desprèn de l'estudi és que, encara que l'edat sol relacionar-se amb la pèrdua de libido, les bevedores de vi eren, de mitjana, de major edat que els altres dos grups.
Anar al contingut