Barcelona

El veto a Iceta, motiu de retrets el sisè dia de campanya de les municipals

Esquerra Republicana i els socialistes es llancen acusacions pel rebuig a designar senador el primer secretari del PSC

RedaccióActualitzat
La polèmica pel veto a Miquel Iceta com a senador ha format part aquest dimecres de la campanya de les municipals a Barcelona. Esquerra i els socialistes s'han fet retrets mutus.

Ernest Maragall descarta qualsevol futura aliança amb els socialistes catalans. En una entrevista a "Els matins", el candidat d'Esquerra Republicana ha acusat el PSC d'accentuar la repressió.

El candidat socialista, Jaume Collboni, ha acusat Esquerra de ser sempre la primera de fer saltar la via del diàleg, pel fet de votar en contra de la designació d'Iceta com a senador.

 

 

Des de Junts per Catalunya, Elsa Artadi diu que decidiran sobre Iceta sense el xantatge dels socialistes i ha demanat respecte per les institucions catalanes.

Ada Colau ha proposat arribar a acords amb escoles privades per reconvertir-les en públiques i així augmentar l'oferta a Barcelona. L'alcaldessa ha reclamat generositat a tothom per solucionar l'elecció d'Iceta.

La CUP ha criticat el que considera renúncies d'Esquerra Republicana. La candidata cupaire, Anna Saliente, manté que no es pot fer cap concessió al PSC.

Josep Bou s'ha reivindicat avui com l'únic candidat constitucionalista no socialista. El candidat del PP ha acusat Valls d'amagar Ciutadans.

Manuel Valls, per la seva banda, ha negat que amagui la sigla de Ciutadans i ha rebut el suport de fundadors del partit, que fa poc han mostrat discrepàncies amb Albert Rivera.


Pugna entre PSC i ERC per la designació d'Iceta

La dona de Quim Forn, Laura Masvidal, al costat de Neus Munté i d'Elsa Artadi, ha protagonitzat l'acte que Junts per Catalunya ha fet a la tarda a Nou Barris. Totes tres han demanat un debat cara a cara amb Ernest Maragall.

Una estona abans, Masvidal havia parlat amb Forn, a qui s'ha pogut veure i sentir per primera vegada davant dels mitjans de comunicació des que el van empresonar, fa 559 dies. En una entrevista des de Soto del Real al diari digital El Nacional, Forn parla de la duresa de la presó i del judici, aposta pel diàleg amb el govern de Sánchez per acabar celebrant un referèndum d'autodeterminació i, finalment, està convençut de poder ser present a la constitució de l'Ajuntament de Barcelona.

Tant ERC com el PSC s'han intercanviat retrets per la polèmica sobre la possible designació de Miquel Iceta com a senador. A Sant Andreu, Maragall s'ha confessat enfadat amb el seu antic partit, que ha dit que "ja no és ni socialista, ni català".

Per la seva banda, Jaume Collboni ha acusat ERC de liderar una aliança entre els independentistes i la dreta per impedir que Iceta presideixi el Senat. Assegura que han trencat les regles del joc i que van en contra del diàleg.

 

 

 

Ada Colau ha carregat contra els lobbys econòmics i ha apuntat a Agbar. Denuncia que s'ha gastat milions d'euros a dinamitar la consulta sobre la gestió pública de l'aigua i que ha apujat els preus sense justificació, amb la "complicitat" del PSC i d'Esquerra.

El candidat del PP, Josep Bou, ha criticat l'actual gestió dels carrils bici a Barcelona. Diu que no s'ha escoltat prou la ciutadania i se n'han  planificat alguns que estan infrautilitzats o que són un perill. I quina és la seva proposta per als carrils bici? 

I el candidat de Ciutadans a les Europees, Jordi Cañas, s'ha referit a la declaració del president Torra, al matí, davant el Tribunal Superior de Justícia com a investigat per desobediència en relació amb els llaços grocs.

La CUP és la principal força de la candidatura Fem Manresa, la llista municipal que integra els cupaires amb Esquerra Unida i Som Alternativa. A la capital del Bages s'ha fet l'acte central de campanya de la confluència, en què han intervingut Carles Riera, diputat de la CUP, i també Anna Gabriel, per videoconferència des de Suïssa. Riera ha posat l'experiència de Manresa com a referent.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MPSCERCJuntsPPCsEn comúCUPErnest MaragallManuel VallsAda ColauElsa Artadi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut