El vent fa caure elements del Corte Inglés a Barcelona, arbres i il·luminacions de Nadal

Protecció Civil manté activat el VentCat i la prealerta per nevades, mentre que la mala mar al Barcelonès i al Garraf fa activar la prealerta marítima

Redacció Actualitzat
TEMA:
Ventades

El fort vent que bufa aquest dimecres a Catalunya, sobretot a les comarques del centre i el sud, ha fet caure algunes il·luminacions de Nadal, branques i algun arbre, sense que ningú hagi resultat ferit.

A Badia del Vallès, cap al migdia, un element d'il·luminació ha caigut a sobre d'un cotxe, i a Barcelona també han caigut al carrer uns taulons de fusta de la façana del Corte Inglés de la plaça Catalunya que han impactat sobre alguns cotxes aparcats:

 

També a Barcelona, el vent ha fet caure un pollancre a l'avinguda Meridiana a l'alçada del carrer Trinxant:

Els cops de vent més forts els han registrat al puig Sesolles del Montseny, amb 114 km/h, i als Hostalets de Pierola, a l'Anoia, amb 93 km/h.

Fins a les 4 de la tarda, el vent havia provocat 173 incidències, que s'han comunicat al telèfon 112 d'emergències amb gairebé 250 trucades de ciutadans.

La majoria de trucades s'han rebut del Barcelonès, 127, gairebé un centenar de les quals de Barcelona, mentre que el Vallès Occidental, amb 53, i al Vallès Oriental, amb 17, han estat les següents més afectades:

 

El pla VentCat es manté activat perquè la ventada està previst que continuï unes hores, sobretot a la meitat sud de Catalunya i en punts elevats dels Pirineus.

D'altra banda, Protecció Civil manté la prealerta per nevades, que aquest dimecres han anat baixant dels 1.900 metres als 1.000, i es preveu que aquest dijous torni a pujar la cota de neu.

A més, s'ha activat la prealerta per mala mar, amb onades de més de 2 metres i mig al Barcelonès i el Garraf, i que es preveu que aquest divendres arribin a l'Empordà.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia Ventades
Anar al contingut