El Vendrell

El Vendrell dóna el tret de sortida a la segona onada de consultes per la independència

El 28 de febrer és la data marcada per a la segona onada de consultes per la independència a Catalunya. Arenys de Munt va donar la sorpresa amb la seva proposta, a la qual es van sumar en una primera onada 167 municipis i ara una setantena més. El Vendrell, la ciutat més gran que hi participa, ja ha iniciat la campanya pel "sí" fent una crida a la participació.

Actualitzat
Diumenge, 28 de febrer, 77 pobles catalans celebraran una nova onada de consultes populars sobre la independència. Al Vendrell, la ciutat més important que hi participa, han celebrat l'acte central de la campanya pel "sí" i han fet una crida a la participació.

A l'hora de votar, però, hi haurà novetats. Els organitzadors han posat en marxa el sistema del vot electrònic, com a prova pilot al Vendrell i també a Caldes de Montbui. Agramunt, Cardona o Molins de Rei també formen part d'aquesta segona onada de consultes populars sobre la independència.

D'Arenys de Munt a tot arreu

L'onada de consultes populars va néixer un 13 de setembre a Arenys de Munt. Aquest municipi del Maresme va ser el primer de celebrar el referèndum no vinculant. Hi va participar un 46% de la població, i el "sí" hi va guanyar per una majoria aclaparadora (97%).

El 13 de desembre l'onada es va convertir en un tsunami que va abraçar 168 pobles i ciutats. La participació conjunta va ser menor, al voltant del 27%, però el "sí" va tornar a vèncer per majoria absoluta (95%).

El 28 de febrer i el 25 d'abril són les pròximes cites. Segons les dades de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, a la primavera ja hi ha confirmades més d'un centenar de viles. A més, n'hi ha una cinquantena, entre elles Barcelona, que estan treballant en una data futura.

En aquestes consultes, no vinculants, hi poden participar tots els majors de 16 anys que estiguin empadronats en un municipi. Això inclou els immigrants, que en unes eleccions no ho podrien fer.
Anar al contingut