Imatge de la Casa de la Vila
Amb aquesta mesura el vendrell intenta lluitar contra els tòpics de la immigració(Foto: Aj. del Vendrell)
El Vendrell

El Vendrell aprova una moció de rebuig a la sentència del Suprem

L'Ajuntament del Vendrell ha aprovat una moció de rebuig a les sentències del Tribunal Suprem que establien el castellà com a llengua vehicular al sistema educatiu català. Aquest municipi esdevé així el primer que redacta i aprova una moció contrària a les sentències. El text ha tirant endavant amb 11 vots favorables del govern municipal de CiU -impulsor de la moció- i dels grups a l'oposició del PSC i ERC. Els quatre regidors de Plataforma per Catalunya s'han abstingut. El PP ha estat l'únic que hi ha votat en contra.

Actualitzat
L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, ha afirmat que "no és que" el poble sigui valent, "sinó molt conscient de la realitat com a país i també com a municipi". "Agafant-se a la retallada del Tribunal Constitucional, ara busquen fer indicacions sobre el sistema educatiu català. Darrerament, el que s'evidencia és una certa refracció per part dels estaments judicials", ha declarat Jané. L'alcalde està convençut que això servirà de precursor i que molts municipis tiraran endavant una moció similar.

La moció defensa la immersió lingüística i també dóna suport a les entitats catalanes que s'han manifestat. Manifesta, com a primer punt, el desacord amb les sentències del Suprem que "van en contra del sistema d'immersió lingüística de les escoles catalanes, que ha suposat i d'una manera demostrada, com així ho exposa el darrer informe PISA, un model d'èxit i de coneixement de la llengua pròpia de Catalunya, el català, i també de la llengua castellana".

El text insta el Parlament a manifestar el seu desacord amb les sentències, a complir la llei d'educació de Catalunya i a comunicar la decisió del Vendrell a tots els estaments implicats.
Anar al contingut