París

El vel integral ja està prohibit a tots els espais públics de França

A partir d'avui, França prohibeix el vel integral a tots els espais públics. Anar amb burca o nicab i no voler treure-se'l estarà castigat amb multes de fins a 150 euros. Els homes que obliguin les dones a portar-los estan exposats a una sanció de 30.000 euros i un any de presó. Es calcula que a França hi viuen entre 4 i 6 milions de persones de religió musulmana, i es converteix així en el primer país europeu que adopta aquesta mesura.

Actualitzat
Des d'avui, a França està prohibit que les dones portin el burca -el vel que tapa tot el cos- i el nicab -el vel que només deixa els ulls al descobert- a tots els espais públics.

En aquest país hi ha unes 2.000 dones musulmanes que habitualment porten aquesta peça de roba i que ja no la podran utilitzar quan vagin al supermercat o al cinema, o caminin per parcs i jardins.

El fet de dur el burca o el nicab serà multat amb 150 euros. Molt més dures són les sancions per als homes que obliguin la parella a portar-los, ja que poden arribar als 30.000 euros i fins a un any de presó. Les penes es dupliquen en cas que la dona a qui s'obliga sigui menor d'edat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut