Nova York

El Vaticà va encobrir abusos a 200 nens sords als Estats Units

Segons publica aquest dijous el diari "The New York Times", el Papa Benet XVI -llavors cardenal Joseph Ratzinger- va encobrir un capellà de Wisconsin que va abusar sexualment d'almenys 200 nens sords. "The New York Times" revela documents eclesiàstics que proven que Ratzinger va ser alertat en nombroses ocasions dels abusos però que no va prendre cap mesura contra el religiós per evitar un escàndol per a l'església.

Actualitzat
El cas que explica el diari nord-americà es remunta al 1996, quan l'arquebisbe de Milwaukee va alertar el cardenal Ratzinger a través de diverses missives que el capellà dels Estats Units Lawrence C. Murphy va abusar de nens sords a l'escola on treballava.

Es tractava d'un prestigiós centre educatiu per a nens sords on el capellà implicat en el cas va treballar entre el 1950 i el 1974 i  hauria abusat d'uns 200 nens.

Els documents s'han fet públics coincidint amb un judici contra l'arxidiòcesi de Milwaukee. Aquest cas és un dels molts que es van tractar a l'oficina vaticana anomenada Congregació de la Doctrina de la Fe, dirigida pel cardenal Ratzinger entre el 1981 i el 2005 i que s'encarregava de decidir les expulsions i les canonitzacions.
Anar al contingut