Ciutat del Vaticà

El Vaticà suspèn el sacerdot que va declarar-se homosexual en un programa de televisió

El Vaticà ha confirmat la suspensió del càrrec i l'obertura d'una investigació pel membre de la Congregació pel Clero que es va declarar gai en un programa del canal de televisió italià La7. En el vídeo, que mostrava el prelat amb la veu distorsionada i el rostre ocult, aquest es reunia en el seu despatx amb el jove que havia contactat amb ell a través d'un xat i li declarava la seva homosexualitat. La Santa Seu va identificar alguns detalls en la cinta i ara ha intervingut amb duresa enfront d'un "comportament no compatible amb el servei sacerdotal".

Actualitzat

El vídeo, enregistrat amb càmera oculta per a un programa de la televisió italiana La7, donava testimoni de la trobada entre el sacerdot, un alt càrrec de la Congregació pel Clero, i un jove amb qui havia contactat a través d'un xat.

Tot i que la gravació només mostra una conversa entre tots dos, les paraules de l'eclesiàstic eren una veritable revelació de secrets. Amb una veu distorsionada, declarava obertament la seva atracció per les persones del mateix sexe i dialogava amb el jove sobre l'homosexualitat de l'Església Catòlica.

De moment, el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, ja ha confirmat la notícia de la suspensió del càrrec i l'obertura d'una investigació que es durà " amb la discreció que es mereix, tot i que aquesta persona s'hagi equivocat". Lombardi afegeix que les autoritats vaticanes han d'intervenir "amb decisió i severitat enfront d'un comportament no compatible amb el servei sacerdotal i la missió de la Santa Seu".

A l'espera dels resultats de la investigació oficial del Vaticà, la publicació catòlica en línia "Petrus" va publicar una suposada entrevista amb el sacerdot protagonista, que hauria declarat que no era gai i que tot es tractava d'una investigació que utilitzaria per publicar un llibre.

Anar al contingut