Nova York

El Vaticà reformarà les seves lleis per endurir els càstigs als capellans pedòfils

El Vaticà es planteja endurir les lleis canòniques que s'apliquen als sacerdots en els casos d'abusos sexuals a menors. La importància d'aquesta qüestió ha quedat de relleu durant la visita que Benet XVI realitza aquests dies als Estats Units. El Papa fins i tot ha inclòs a la seva agenda una reunió amb representants de les víctimes d'abusos. El Papa s'hi ha tornat a referir en la històrica missa que ha fet a la catedral de Sant Patrici de Nova York. Benet XVI ha instat l'Església dels Estats Units a engegar un període de purificació després dels escàndols dels capellans pedòfils.

Actualitzat

"M'uneixo a vosaltres, a les vostres pregàries, ja que aquest ha de ser un temps de purificació per a l'Església i la comunitat religiosa". Amb aquestes paraules, Benet XVI ha reiterat la voluntat de resoldre d'una vegada el tema dels abusos sexuals.

Des del Vaticà s'ha mencionat la possibilitat de reformar el codi canònic, és a dir, la llei interna de l'Església per castigar amb més rigor els sacerdots que cometin abusos a nens. La reforma afectaria la prescripció del delicte, que ara es fixa en deu anys després de la majoria d'edat de la víctima, ja que moltes d'elles no s'atreveixen a denunciar els abusos sexuals fins que ja són adults en edat avançada.

El prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, el cardenal William Levada, ha mencionat la possibilitat d'aquesta reforma en el decurs d'una trobada amb la premsa nord-americana. Sense concretar quines lleis canòniques estarien sota la reconsideració de l'Església catòlica, els canvis podrien afectar l'anomenat estatut de limitacions, que en el dret canònic s'aplica al període després del qual aquests delictes prescriuen.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut