Imatge d'arxiu de la plaça de Sant Pere del Vaticà. (Foto: Reuters)
Santa Bàrbara

El Vaticà inicia per error els tràmits per beatificar un republicà de Santa Bàrbara

El Vaticà ha iniciat per error els tràmits per beatificar un republicà del municipi montsianenc de Santa Bàrbara. Des de fa uns anys, l'Església ha iniciat un procés de beatificació dels mossens morts a la guerra civil i la coincidència de noms amb un mossèn nascut al mateix poble que Josep Pla Arasa, republicà i pare de dos fills, ha provocat aquesta curiosa confusió.

RedaccióActualitzat
Fa tres mesos, l'oficina del Vaticà va trucar a la filla de Josep Pla Arasa per comunicar-li la intenció de beatificar el seu pare, un republicà que a la guerra civil va ser empresonat a Saragossa i Madrid.

Des de fa alguns anys, l'Església ha iniciat un procés de beatificació dels mossens morts a la guerra civil i la coincidència de noms amb un mossèn nascut al mateix poble, Santa Bàrbara (Montsià), ha provocat aquesta curiosa confusió.

Els fills de Josep Pla van haver d'informar al Vaticà que es tractava d'un error. D'aquesta manera, gràcies a la mediació del mossèn del poble, van haver de certificar que el seu pare havia estat ferrer i pare de família.

A més, tot i haver estat empresonat, Josep Pla no va morir a la Guerra Civil. Els seus fills van poder documentar que ells havien nascut anys més tard. 
Anar al contingut