PricewaterhouseCooper auditarà els comptes del Vaticà en col·laboració amb la Secretaria d'Economia vaticana
Ciutat del Vaticà

El Vaticà encarrega una auditoria internacional dels seus comptes en ple escàndol Vatileaks 2

Aquesta setmana ha començat el judici contra els cinc acusats per la filtració de documents secrets de les finances vaticanes

Actualitzat
La santa seu ha anunciat que ha encarregat a una empresa auditora internacional que revisi l'estat de les seves finances. L'auditoria externa la farà PricewaterhouseCooper (PwC) en estreta col·laboració amb la Secretaria d'Economia vaticana.

La Secretaria d'Economia del Vaticà es va crear el febrer d'aquest any a instàncies del papa Francesc. L'organisme, dirigit pel cardenal australià George Pell, té l'objectiu de donar credibilitat i transparència a les finances i comptes del Vaticà i fer un registre de totes les seves propietats.

L'anunci de l'auditoria externa arriba la mateixa setmana que la justícia vaticana jutja els cinc imputats per la filtració de documents financers reservats.

L'escàndol, conegut com Vatileaks 2, es va destapar arran de la publicació d'aquest documents en dos llibres que parlen de les finances de la santa seu. Els acusats són el sacerdot espanyol i membre de l'Opus Dei, Lucio Àngel Vallejo Balda, la relacions públiques i italiana Francesca Chaouqui, un excol·laborador del capella, Nicola Maio, i els periodistes Gianluigi Nuzzi i Emiliano Fittipaldi, autors dels dos llibres. 

 

Anar al contingut