Celebració litúrgica a la basílica de Covadonga
Celebració litúrgica a la basílica de Covadonga

El Vaticà demana acció als bisbes per eliminar les limitacions per la Covid a la missa

Demana als bisbes "accions fermes" davant els governs locals perquè assistir a missa no sigui considerat una reunió ni sotmès a limitacions d'aforament

Un alt càrrec del Vaticà, el cardenal Robert Sarah, prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, ha enviat una carta als bisbes de tot el món perquè intervinguin amb les autoritats de cada país perquè les misses no siguin considerades reunions.

A la carta, enviada als presidents de les conferències episcopals i aprovada pel papa Francesc, es demana als bisbes accions prudents "però fermes" davant dels governs perquè assistir a missa no sigui considerat una reunió ni "sigui comparable, ni tan sols subordinat, a formes de reunió recreativa".

El títol de la missiva és "Tornem amb alegria a l'Eucaristia" i aborda com ha de ser la celebració de la litúrgia després dels trastorns que la Covid ha provocat a la comunitat cristiana. Entre altres aspectes, demana que l'atenció a les normes d'higiene i seguretat per evitar la transmissió de la Covid no comporti "l'esterilització dels gestos i els rituals".

El Vaticà considera que seguir l'ofici a través dels mitjans de comunicació no equival a la participació personal a l'església. Robert Sarah assegura que cal "tornar a la normalitat de la vida cristiana allà on l'emergència sanitària causada per la pandèmia ho permeti".

A Itàlia i a Espanya, l'aforament de les esglésies està limitat per l'obligatorietat de respectar un metre de distància entre els assistents als oficis.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus EsglésiaVaticà
Anar al contingut