El Vaticà confina el capellà de Vilobí acusat d'abusos i no podrà tornar a exercir

El Vaticà confina el capellà de Vilobí acusat d'abusos i no podrà tornar a exercir

L'exrector no podrà tenir cap relació amb menors ni visitar les poblacions on ha exercit

RedaccióActualitzat

L'exrector de Vilobí d'Onyar, a la Selva, acusat d'abusos sexuals, no podrà exercir de capellà ni anar als pobles on va exercir.

El 4 de febrer, el bisbat de Girona va posar en marxa la comissió diocesana encarregada d'estudiar els suposats abusos a menors i va recollir més d'una dotzena de denúncies.

Ara, la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu li prohibeix totalment l'exercici de la seva funció, i veta que pugui mantenir qualsevol tipus de contacte amb menors.

Va ser el 7 d'agost passat quan la congregació va prendre la decisió, que el bisbat de Girona ha comunicat ara oficialment. Va resoldre:

"Imposar al sacerdot la prohibició total de l'exercici públic del ministeri, d'administrar el sagrament de la penitència, de mantenir qualsevol mena de contacte amb menors, i de visitar les poblacions on ha exercit el seu ministeri."

A més, el capellà tindrà l'obligació de residir "on determini el bisbe diocesà, de portar una vida de penitència i oració i de demanar perdó a les víctimes".

 

El bisbe de Girona ha comunicat "personalment al capellà aquestes mesures i ha disposat que es faci un seguiment de la seva execució i compliment", a més d'informar-ne les víctimes.

Tomàs Pons, que té 91 anys, viu actualment en una residència sacerdotal. Va ser rector de Vilobí entre els 60 i els 90. Va abusar d'alguns nens durant aquests trenta anys. Quan va arribar a Vilobí, l'any 1967, va muntar un gimnàs, duia els nens d'excursió i els convidava a veure la televisió. Era en aquests moments que els tocava amb total impunitat.

 

Dos alcaldes van fer arribar el cas al bisbat de Girona els anys 70 i 80, però no va passar res. El capellà va treballar a l'Escola Bell-lloc de Girona. Finalment, va ser el mateix bisbat va fer arribar el cas al Vaticà perquè investigués.

 

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexualEsglésiaPederàstia VaticàPapa Francesc
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut