Cartell amb l'efígie de Franco i la llegenda "El valle no se toca" apareguda aquest dilluns a Alcalá de Henares
Cartell amb l'efígie de Franco i la llegenda "El valle no se toca" apareguda aquest dilluns a Alcalá de Henares
Madrid

"El valle no se toca": campanya perquè no treguin Franco del Valle de los Caídos

La Fundació Francisco Franco la promociona a les xarxes socials

RedaccióActualitzat

En diverses ciutats de la Comunitat de Madrid han aparegut aquest dilluns cartells i pancartes defensant que les restes del dictador Francisco Franco es quedin al Valle de los Caídos.

La majoria de cartells i pancartes llueixen la llegenda "El valle no se toca" juntament amb la creu del Valle de los Caídos i una fotografia d'un Franco relativament jove amb gorra militar:

 


Els autors han empaperat algunes seus del PSOE, com és el cas de la d'Alcalá de Henares:

 


La campanya ha aparegut pocs dies després que el govern espanyol hagi dit que està treballant per traslladar les restes del dictador abans que acabi juliol.

La Direcció General de Memòria Històrica, creada pel consell de ministres aquest divendres, serà l'encarregada de portar-ho a terme.

Notícia relacionada: El govern espanyol vol eliminar el ducat de Franco

La Fundació Franco se'n fa ressò

La Fundació Francisco Franco s'ha fet ressò de la campanya, donant a entendre que no és iniciativa seva, sinó que l'han "rebuda per internet":

 


De tota manera, aquesta fundació ha promogut l'etiqueta #elvallenosetoca i han animat la campanya amb missatges com "gràcies, valents, per ser-hi":

 


La campanya s'ha llençat el mateix dia que s'ha conegut la sentència d'un jutge de Pamplona que obliga a retornar les restes del general colpista José Sanjurjo a la cripta dels caiguts d'aquesta ciutat.

Notícia relacionada: Catalá va signar la successió del ducat de Franco el mateix dia de la moció de censura

 

 

Anar al contingut