El Valladolid dóna la gran sorpresa i elimina el Reial Madrid en els vuitens de final

El Valladolid ha donat la gran sorpresa en els vuitens de final de la Copa del Rei i ha eliminat el Reial Madrid després d'empatar a un en el partit de tornada al Santiago Bernabéu. En la resta de l'eliminatòries, no s'ha produït cap sorpresa i els favorits s'han classificat per a la següent ronda. L'Osasuna, tot i perdre a camp del Getafe per 3-2, el Numància, que ha eliminat l'Elx en la tanda de penals, i l'Athletic de Bilbao, que ha golejat el Lanzarote per 6-0, acompanyaran el Gramenet i el Sevilla.

Reial Madrid, 1 - Valladolid, 1 El Valladolid, un equip de Segona Divisió, ha acabat amb la ratxa victoriosa de l'entrenador del Reial Madrid, Vanderlei Luxemburgo. Tot i l'empat a zero del partit d'anada, el tècnic brasiler ha reservat diverses de les seves estrelles, pensant que el seu equip no tindria gaires dificultats per imposar-se al rival. Durant tota la primera, el conjunt blanc, on debutava com a titular el danès Gravesen, no ha estat capaç de superar la porteria de Lledó. Luxemburgo no les tenia totes i després del descans ha donat entrada a tres galàctics, Ronaldo, Raúl i Zidane. No ha estat fins al minut 64 quan en una acció individual, Michael Owen ha posat en avantatge el Madrid. Però el conjunt de Sergio Kresic ha deixat mut el Santiago Bernabéu quan Xavi Moré ha aconseguit l'empat a un, un resultat que eliminava els blancs de la competició. Poc després, l'autor del gol del Valladolid ha desaprofitat una altra gran ocasió per haver sentenciat el partit. Ja a la desesperada, els madridistes han buscat un gol miraculós que el classifiqués, però tots els intents dels locals han resultat infructuosos. Betis, 0 - Mirandés, 0 El Betis ha superat sense problemes el seu pas als quarts de final de la Copa del Rei. El partit contra el Mirandés, un Segona B, ha estat un pur tràmit. I és que els de Llorenç Serra Ferrer arrossegaven una renda de 2 gols d'avantatge del partit d'anada. El resultat final de 0-0 és un clar reflex del que ha estat el xoc. Amb aquest resultat, els de Llorenç Serra Ferrer accedeixen als quarts de final de la Copa del Rei, set anys després de l'última vegada i amb Luís Aragonés a la banqueta. Getafe, 3 - Osasuna, 2 El Getafe ha tingut a l'abast la possibilitat de remuntar l'eliminatòria contra l'Osasuna, que partia amb dos gols d'avantatge del partit d'anada. Però, finalment, han estat els navarresos els que han passat als quarts de final, tot i perdre per 3-2. Un matiner gol de Craioveanu ha alimentat les esperances dels madrilenys per seguir vius en la competició. A la mitja hora de joc, l'Osasuna, per mitjà de Muñoz, ha refredat momentàniament els ànims dels locals. Però l'equip que entrena Quique Sánchez Flores ha tornat a alimentar el somni de la classificació quan el camerunès Kome, abans del descans, i Mario Cotelo en els instants inicials del segon temps han posat el 3-1 al marcador. Pel valor doble dels gols en camp contrari, al Getafe encara li faltava una altra diana per superar els vuitens de final, però la remuntada dels madrilenys no ha anat a més, i els visitants han sentenciat l'eliminatòria amb una acció culminada per Muñoz quan faltava un quart d'hora per al final. Numància, 1 - Elx, 0 El Numància ha patit més de l'esperat per classificar-se per als quarts de final de la Copa del Rei, ja que l'eliminatòria s'ha acabat decidint en la tanda de penals. Després de l'1-0 de l'anada a favor dels elxans, els locals han fet l'únic gol del partit al minut 69 per mitjà de Miguel. En el tram final, el Numància ha buscat a la desesperada el gol que li donés la classificació però el resultat ha estat inamovible i s'ha arribat a la pròrroga. En els 30 minuts de temps extra, cap dels dos equips ha estat capaç de marcar i la tanda de penals ha estat decisiva. En el llançament des dels 11 metres, els locals han estat més afortunats. Ath. Bilbao, 6 - Lanzarote, 0 L'Athletic de Bilbao no ha donat cap opció a la sorpresa i ha golejat sense problemes el dèbil Lanzarote, de la Segona Divisió B, que a l'anada s'havia imposat per 2-1. Ernesto Valverde no ha volgut reservar cap dels titulars i els bilbaïns han golejat el rival amb un nom propi, el jove davanter del planter Joseba Llorente, autor del seu primer "hat trick" com a professional. Al descans, l'Athletic ja havia capgirat l'eliminatòria i a la represa ha sentenciat amb quatre gols més.