El València elimina el Laboral Kutxa amb un tir lliure de Rafa Martínez a l'últim segon (74-73)

València Bàsket ha eliminat en quarts de final de la Copa del Rei el Laboral Kutxa (74-73), tot i anar per darrere en el marcador la major part de l'enfrontament. Els bascos han tingut fins a 13 punts d'avantatge, mentre Nocioni i Pleiss han tingut forces. A l'últim quart, amb l'alemany eliminat per faltes, els valencians han capgirat el marcador fins que un tir lliure de Rafa Martínez els ha donat el triomf.

València Bàsket ha eliminat en quarts de final de la Copa del Rei el Laboral Kutxa (74-73), tot i anar per darrere en el marcador la major part de l'enfrontament. Els bascos han tingut fins a 13 punts d'avantatge, mentre Andrés Nocioni (18 punts, 8 rebots) i Tibor Pleiss (16 punts, 3 taps) han tingut forces. A l'últim quart, amb l'alemany eliminat per faltes, els valencians han capgirat el marcador fins que un tir lliure de Rafa Martínez els ha donat el triomf. Pels de Perasovic ha estat clau el seu domini del rebot en atac (18 per 3 del seu rival), que els ha donat moltes segones opcions.

Laboral Kutxa ha començat dominant gràcies a la feina en atac de la seva parella interior. Pleiss, a més d'anotar, intimidava en defensa. Els valencians han sobreviscut des de la línia de 3 punts. No han aconseguit una cistella de 2 punts fins a 1:20 pel final del primer quart. Els de Sergio Scariolo han arribat guanyant al final d'aquest període 17 a 26.

En el segon quart el València ha incrementat la seva intensitat i el seu ritme de joc per sorprendre la defensa dels bascos. Un moment de crisi que de nou s'ha resolt amb l'aparició de Pleiss i Nocioni. Amb la seva defensa tancant la cistella, i la intensitat d'Adam Hanga en totes les seves accions, el Laboral Kutxa se n'ha anat al descans amb 10 punts d'avantatge, 35 a 45.

El València remunta en la segona part

Dos triples d'Oliver Lafayette han embogit una mica el partit, just abans que Tibor Pleiss marxés a la banqueta amb 3 faltes. El València Bàsket ha reduït la diferència a només 3 punts. Dues errades pròpies i un triple de l'omnipresent Nocioni han tallat la seva reacció, i l'avantatge ha tornat als 7 punts al final del quart, 55 a 62.

Amb un parcial de 7 a 0 el València ha empatat el partit a 62, davant un Laboral Kutxa cansat. Quan encara quedaven 7 minuts, Pleiss ha comès la quarta falta. Un minut i mig més tard el pivot ha estat eliminat. L'equip de Perasovic ha deixat perdre les seves ocasions per posar-se per davant al marcador davant l'exigència de la defensa basca, fins que a falta d'un minut i mig Doellman ha anotat al contraatac. Amb el marcador empatat de nou, Fernando San Emeterio ha comès falta sobre Rafa Martínez a 4 dècimes del final. L'ex del Manresa ha convertit un tir lliure pel 74 a 73 definitiu.