Barcelona

El vaixell "Rachel Corrie" confirma que navega cap a Gaza sense intenció d'aturar-se

El vaixell irlandès "Rachel Corrie" continua navegant cap a Gaza i no té cap intenció d'aturar-se. L'embarcació es troba a unes 170 milles de la Franja, i tot i les advertències del govern hebreu, continua disposada a portar-hi un carregament humanitari. En declaracions a Catalunya Ràdio, Derek Graham, membre de l'ONG Free Gaza i de la tripulació de la nau, ha assegurat que el recorregut continua sent el mateix i que només aniran a un altre port d'Israel "si som detinguts i ens hi obliguen". A més, Graham ha desmentit que hi hagi cap negociació entre el govern hebreu i l'irlandès o que acceptin la proposta israeliana de deixar-los el carregament.

Actualitzat
El "Rachel Corrie", el vaixell irlandès que es dirigeix amb carregament humanitari cap a la franja de Gaza, continua el seu camí i no té intenció de canviar de rumb. L'embarcació porta material escolar, joguines i ciment per als palestins.

A primera hora del matí, la base de Xipre de la nau, que formava part de la "Flotilla de la Llibertat" i que després de quedar-se enrere es dirigia cap a Gaza, on tenia previst arribar aquest cap de setmana, ha anunciat que havia perdut "contacte radiofònic" amb l'embarcació.

"Suposem que Israel ha interferit el sistema", ha explicat des de Làrnaca Audrey Bomse, advocada de l'organització Free Gaza. Pocs minuts després que arribés aquesta informació, fonts diplomàtiques israelianes que han demanat mantenir-se en l'anonimat han comunicat que "l'embarcació segueix apropant-se a Gaza".

D'altra banda, els cooperants que van ser detiguts en l'assalt a la "Flotilla de la Llibertat" arribaran avui a Barcelona via Istanbul després d'haver estat tres dies retinguts per les autoritats israelianes. Laura Arau, Manuel Tapial i David Segarra van aterrar dijous a l'aeroport d'Istanbul i van assistir als funerals pels nou companys morts, vuit turcs i un nord-americà d'origen turc.

Des de Turquia, Manuel Tapial, un dels cooperants de Taradell detingut per Israel, va denunciar el comportament del govern hebreu. Tapial va assegurar que "els soldats van disparar a matar abans de saltar al vaixell". A més, va afirmar que hi ha més morts: "Es diu que hi ha nou morts, però l'organització IHH en té comptabilitzats entre 16 i 20. S'ha vist com alguns dels cadàvers els tiraven al mar".

Israel, en canvi, nega el tracte vexatori als cooperants de la "Flotilla de la Llibertat" detinguts. El portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers israelià, Andy David, ho ha negat i ha dit que aquestes denúncies són "indignants i completament falses". Segons aquest portaveu, les declaracions dels cooperants són "part de la provocació" que, a parer seu, suposa la "Flotilla de la Llibertat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut