Escòcia

El vaixell pirata de Playmobil que pot arribar a Amèrica

RedaccióActualitzat

Des de Peterhead, a Escòcia, fins on el portin les onades.

Aquesta és l'aventura d'un vaixell pirata de Playmobil construït per un parell de germans, Ollie i Harry Ferguson, de vuit i cinc anys.

 

 

Com molts altres nens, els dos germans s'havien passat hores jugant amb el seu vaixell pirata i imaginant-se que solcava tots els mars i oceans. Fins que van decidir fer realitat el seu somni i deixar-lo en mar obert. Però, quines possibilitats té un vaixell de joguina d'arribar a bon port?

Els Ferguson han batejat el seu vaixell –no podia ser d'una altra manera– com a Adventure. Per fer-lo resistent a la força de les onades en mar obert li van haver de fer algunes modificacions: van omplir de poliestirè el buc del vaixell per donar-li més flotabilitat i hi van afegir pesos per millorar-ne l'estabilitat. Les primeres proves de navegació, abans del bateig naval, les van fer a la piscina municipal del seu poble.

A dins la bodega de la nau, en un paquet impermeable, hi ha una carta escrita a mà pels dos germans amb les instruccions que han de seguir  els que trobin l'Adventure.

 

 

A finals de maig, l'Ollie i el Harry el van llançar al mar a la costa escocesa.

 

Després li han anat seguint la pista: va navegar centenars de quilòmetres fins a arribar a la costa de Dinamarca, on una família el va recollir i ho va fer saber als germans Ferguson.

 

 

Després el van tornar a deixar lliure per navegar i l'Adventure va fer via cap a la península escandinava. Gairebé un mes després, a Suècia, l'Igelin i l'Aksel el van trobar bastant malmès després d'una dura travessia.

Amb cura, van reparar el velam de l'intrèpid vaixell i van tornar a fer proves de navegació en un port abans de tornar-lo a deixar lliure.

 

 

 

L'1 de setembre, l'Adventure havia arribat a Noruega, però la marina d'aquest país va desconfiar d'un vaixell intrús que solcava les seves aigües territorials sense capità ni tripulació i sota bandera pirata. Va enviar una de les seves patrulleres a capturar l'Adventure.

Ara, el capità del vaixell escola de la marina noruega, Christian Radich, s'ha fet càrrec de l'Adventure. L'ha embarcat al seu vaixell i el porta a fer el que els germans Ferguson creuen que serà "el viatge de la seva vida". Deixaran anar l'Adventure unes 3.400 milles al sud de les illes de Cap Verd, encarat cap a Amèrica.

 

 

Serà l'Adventure capaç de travessar l'Atlàntic i arribar al continent americà?

Seguir el periple de l'Adventure és una de les 500 aventures i desafiaments que el pare d'Ollie i Harry els ha animat a fer. Una llista oberta a canvis i modificacions que es pot veure al seu Facebook. Allà, qui ho vulgui pot seguir les noves aventures de l'Adventure i dels germans Ferguson.

Ja han fet realitat més de 250 propòsits de la seva llista i continuen endavant.

Anar al contingut