L'Open Arms, al port d'Empedocle a Sicília

El vaixell Open Arms torna al mar després de dos mesos i mig bloquejat a Itàlia

Navega de Sicília a Castelló per fer manteniment abans de reprendre les tasques humanitàries al Mediterrani

Actualitzat

L'organització humanitària Open Arms ha estat dos mesos i mig sense poder rescatar persones al Mediterrani amb el seu vaixell Open Arms, que ha estat amarrat al port sicilià de Pozzallo, fins que ara s'ha pogut resoldre la situació administrativa que el tenia bloquejat.

N'ha informat l'ONG i el seu fundador, Òscar Camps, a través de Twitter.

 

L'embarcació ha sortit del port de Sicília cap a Castelló, on preveu fer tasques de manteniment, abans de reprendre les tasques humanitàries al Mediterrani, el que l'entitat vol fer "al més aviat possible".

L'Open Arms era en situació d'"immobilització administrativa" des del 16 d'abril, quan la Guàrdia Costanera va notificar que havien trobat "greus deficiències de seguretat per a la navegació", tot i que l'ONG ho considera una mesura destinada a evitar el rescat de migrants.


Coincidència amb Salvini

Els inspectors van comprovar dijous al vaixell que s'havien corregit les deficiències assenyalades i que podia tornar a la mar "gràcies al diàleg constant entre la Comandància General i Espanya, Estat abanderat de l'Open Arms'", segons la Guàrdia Costanera.

Òscar Camps, en canvi, denuncia que la Guàrdia Costanera va fer una "rigorosíssima" inspecció que va "deixar sense validesa" els "certificats adequats per a tasques de rescat" reconeguts al novembre del 2020 i que ho va fer just quan es va saber que l'exministre d'Interior italià Matteo Salvini anirà a judici acusat de segrest de persones en el cas de l'ONG Open Arms.

"Les presumptes deficiències van ser totes desmuntades immediatament i per escrit per l'administració espanyola (Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana)", segons Camps, que lamenta que hi hagi "centenars de morts a la Mediterrània quan Itàlia manté bloquejats 5 vaixells humanitaris mentre renegocia els acords econòmics amb les milícies líbies".

Sense vaixells

L'Open Arms no és l'únic vaixell de tasques humanitàries que estava bloquejat pel govern italià, com també denunciava fa uns dies el fundador de l'organització.

 

La Mediterrània Central s'havia quedat sense vaixells de les ONG que salven immigrants des del passat dia 18, quan Itàlia va sotmetre a una quarantena de dues setmanes el Geo Barents, de Metges sense Fronteres, després del desembarcament de 410 persones.

Era l'única embarcació que patrullava les aigües que creuen els immigrants des de les costes africanes de Líbia o Tunísia per intentar arribar a Europa a través d'Itàlia.

ARXIVAT A:
MigracionsOpen Arms
Anar al contingut