L'Audaz, fondejat davant la costa de Lampedusa

El vaixell de l'Armada enviat per ajudar l'Open Arms, sense permís per entrar a port

Situació insòlita de l'Audaz a Lampedusa: no té permís per entrar a port i l'alcalde de l'illa diu que ningú sap què fer-ne
Redacció Actualitzat
TEMA:
Migracions

L'Audaz, el vaixell de l'armada espanyola enviat per recollir els 15 migrants de l'Open Arms que acollirà Espanya, es troba en una situació insòlita. Continua fondejat davant l'illa de Lampedusa i no té permís per entrar a port. Segons l'alcalde de l'illa, ningú a Itàlia sap què fer-ne.

Segons l'agència EFE, fons de l'Estat Major de Defensa, esperen les instruccions de la justícia italiana i de la Unió Europea per embarcar els migrants. Però no està clar quan i com arribaran aquestes instruccions, i és que els ministeris italians de Justícia, Interior, Exterior i Defensa diuen que la situació de l'Audaz no és de la seva competència. Mentrestant, el Ministeri de Transports ha manifestat que la nau és massa gran per entrar a port.

L'alcade de Lampedusa, Toto Maertello, ha criticat la gestió del conflicte per part dels dos governs i ha subratllat la paradoxa que ara s'allargui l'estada dels migrants a l'illa, en un centre d'acollida sobrecarregat, després que el govern italià va trigar vint dies a autoritzar-los a desembarcar.

"Aquí ningú sap res. He parlat amb la Capitania del Port a Lampedusa i no saben res"

El vaixell està fondejat davant de la bocana del port de Lampedusa, que és petit i amb trànsit de ferris. Mentrestant, la tripulació passa el dia fent pràctiques i entrenant-se.

 

 

Davant d'aquesta situació, Martello ha decidit escriure un missatge a les xarxes socials. En aquest missatge, l'alcalde de Lampedusa recorda que el centre d'immmigrants de l'illa té 92 llits i que actualment hi ha al seu interior unes 200 persones:

Segons Martello, hauria de ser el Ministeri de l'Interior italià, dirigit per l'ultradretà Matteo Salvini, qui prengués una decisió, ja que en depenen "les persones que entren i surten d'Itàlia".

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha avançat que la UE i les autoritats italianes faran el repartiment de migrants de l'Open Arms a principis de la setmana vinent. 

 

Els migrants de l'Ocean Viking

Pel que fa als 356 migrants de l'Ocean Viking, l'altre vaixell que va estar 14 dies en alta mar esperant resposta, ja són des de divendres a la tarda a Malta pendents de ser acollits entre els sis països que s'hi han compromès.

 

 

Hi han arribat transferits amb llanxes des de l'Ocean Viking fins a un vaixell de l'armada maltesa, que és el que els va desembarcar al port de Malta.

ARXIVAT A:
Migracions Itàlia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut