Imatge que mostra disponible l'opció del Twitter en català (Foto: Albert Cuesta)
Barcelona

El Twitter ja és visible en català per als usuaris que col·laboren en la traducció

Els usuaris que col·laboren en la traducció de la xarxa social al català ja poden veure'n la versió traduïda. El 5 de juliol, Twitter preveu obrir-la a tots els tuitaires.

RedaccióActualitzat
Twitter ja està disponible en català, almenys per a aquells que col·laboren en la seva traducció. Els usuaris que estan participant en la versió en català d'aquesta xarxa social ja la poden veure en aquesta llengua des d'aquest dimecres al matí. Twitter ha obert la possibilitat de configurar el seu compte en català per als col·laboradors en la traducció encara que no amb totes les opcions visibles. De moment, aquests tuitaires veuen Twitter en català fins al 96%. Per a la resta, el 5 de juliol Twitter preveu obrir aquesta opció a tots els tuitaires.

Complint els terminis donats, Twitter ha activat la possibilitat d'usar la seva web amb la interfície en català, tal com ha anunciat en un post Albert Cuesta, el principal líder de la campanya #twitterencatalà. Precisament aquesta etiqueta és un dels temes més comentats del moment.

Ara fa un mes Twitter va anunciar que voluntaris traduirien el web a 6 noves llengües (a més del català, l'afrikaans, l'ucraïnès, el grec, el txec i el basc). Aleshores ja va explicar com aniria el procés participatiu i que per a aquelles llengües que tinguessin completada la traducció al 100% la versió traduïda s'implentaria el 5 de juliol.

Aquest dimecres al matí, diversos tuitaires han fet saber que la versió provisional en català presenta algunes faltes d'ortografia, una qüestió que es pot esmenar a través del mateix Translation Center.

No obstant, el que sembla clar després d'una intensa campanya per part dels tuitaires catalans és que finalment Twitter ja porta barretina.
Anar al contingut