El Teatre-Museu Dalí de Figueres
El Teatre-Museu Dalí de Figueres
Madrid

El turisme estranger cau un 4,7% a Catalunya i puja un 1,8% a la resta de l'Estat

Són dades d'aquest octubre en comparació amb fa un any, i que coincideixen amb el referèndum, les càrregues policials, l'aturada, les manifestacions i l'aplicació del 155

RedaccióActualitzat

La xifra de turistes estrangers a Catalunya ha baixat prop d'un 5% aquest mes d'octubre en comparació amb fa un any. Una caiguda de visitants que arriba després dels atemptats de Barcelona i Cambrils al mes d'agost, i coincidint amb la inestabilitat política del país: el referèndum de l'1-O i les càrregues policials, l'aturada de país, les manifestacions multitudinàries al centre de Barcelona, l'empresonament de dirigents independentistes i l'entrada en vigor de l'article 155 de la Constitució el 27-O.

Enmig d'aquesta situació, el mes passat va baixar un 4,7% el nombre de turistes estrangers que van visitar Catalunya, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Van venir prop d'un milió i mig de visitants. Catalunya es manté, en tot cas, com la primera destinació de l'Estat per als estrangers, amb un 20,5% del total. Tot seguit figuren les Canàries, amb un 18%, i les Balears, amb un 17,3%.

Des del gener, Catalunya ha rebut més de 17 milions de turistes d'arreu del món, un 6,6% més que en el mateix període de l'any passat. El principal mercat emissor va ser França, amb el 19,7%, seguit de la resta de països europeus, amb un 11,6%.

En el conjunt de l'estat espanyol, l'arribada de turistes estrangers es va incrementar a l'octubre en 7,3 milions, un 1,8% més que el mateix mes de l'any passat. Els primers deu mesos de l'any, el nombre de visitants internacionals desplaçats a Espanya va créixer un 9,2%, fins a 73,4 milions.

ARXIVAT A:
Procés catalàTerrorisme
Anar al contingut