El turisme de vacunes als Estats Units atrau els llatinoamericans rics

Avió, tres nits d'hotel i vacuna costen uns 1.500 euros des de l'Argentina

Actualitzat

La vacunació als Estats Units va tan avançada que poden oferir dosis als que no resideixen al país, com un reclam turístic més.

La situació és ben diferent a l'Amèrica Llatina, i les classes benestants han decidit aprofitar l'oportunitat, pagant un bitllet d'avió i una estada d'hotel més o menys llarga, en l'anomenat turisme de vacunes.

El peruà Hernando del Soto, que es va presentar com a candidat a la presidència, ho va fer "sense treure cap vacuna als meus compatriotes", segons va declarar als periodistes que l'esperaven quan va anar a rebre la segona dosi.

No hi ha xifres oficials, però es calcula que hi ha desenes de milers de mexicans, colombians o argentins que han anat a vacunar-se als Estats Units.

Un avió des de l'Argentina i tres nits d'hotel costen uns 1.500 euros. Per ajustar-se al pressupost, cal aconseguir una vacuna Janssen de Johnson & Johnson perquè és d'una sola dosi. La resta implicarien esperar tres o quatre setmanes o fer un altre viatge als Estats Units.

És fàcil aconseguir cita per vacunar-se, encara que no es resideixi als Estats Units. Amb el passaport i una adreça d'hotel, es pot trobar cita gratuïta al cap de dos o tres dies en farmàcies locals.

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, es mostrava molt obert, aquesta setmana, a facilitar el turisme de vacunes a la ciutat, a través d'un bus, amb la de Johnson & Johnson per a tothom que la necessiti.

 

 

Els que viatgin des d'Europa ho tenen més difícil perquè encara necessiten un permís especial de l'ambaixada nord-americana que els autoritzi l'entrada als Estats Units.
ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut