Lleida

El turisme de muntanya comença la temporada amb davallada d'ocupació

Els turistes que opten pel turisme rural a la comarca de Lleida miren més la seva butxaca i fan estades més curtes.

Actualitzat
La temporada turística ha començat fluixa a les comarques de Lleida, sobretot al Pirineu. A la Vall d'Aran és on més s'està notant aquesta davallada de visitants, com per exemple al salt d'aigua de Saut deth Pishm, que normalment és un dels indrets més visitats i aquest any està rebent menys turistes. Dintre de la comarca pirinenca, aquest mes de juliol l'ocupació ha estat entre un 5 i un 15% menys de l'habitual. Els turistes vigilen més les seves despeses i fan estades més curtes.

D'altra banda, a la plana les xifres són similars a les de l'any passat, que volten el 30% d'ocupació. Els turistes aposten per opcions més econòmiques, com les cases rurals, i per fer reserves sobre la marxa sense antelació.

Els hostalers de la zona veuen que el mes de juliol es presenta molt fluix, però esperen que amb el temps millori tot i que la gent es gasti els diners justos i s'hi estigui els dies comptats. Josep M. Roca, vicepresident de la Federació de Turisme Rural de les Terres de Lleida, diu que l'ocupació en aquests moments ronda el 60% a tota la comarca, una mica superior a la de l'any passat en la mateixa època. Esperen arribar al 90-95% entre finals de juliol i agost, ja que la previsió, segons les reserves anticipades, és bona. La majoria de gent que fa aquest tipus de turisme és catalana, molta de Barcelona, i creu que aquest tipus de turisme té sortida perquè és més econòmic.

Anar al contingut