Un camp d'arbres florits a Benissanet (Consell Comarcal Ribera d'Ebre)

El turisme de la floració dels fruiters esclata a la Ribera d'Ebre i el Segrià

El fred d'enguany ha endarrerit una mica la campanya, que cada vegada compta amb més activitats organitzades i més pobles que busquen atraure visitants

Amb una mica de retard, per culpa del clima, els camps d'arbres fruiters ja han inaugurat la primavera, dies abans del que diu el calendari. Aquest és un cap de setmana fort per atraure els visitants que volen gaudir de l'espectacle de la floració, que s'ha estès com a reclam turístic. Fins fa pocs anys, els pagesos eren gairebé els únics que gaudien d'aquestes imatges, però ara les xarxes socials s'omplen de fotografies de camps de color rosa.

"La Ribera en flor" és el nom de la campanya que promou l'àrea de turisme del consell comarcal de la Ribera d'Ebre i que espera superar les 1.100 persones que van participar en les activitats programades l'any passat, després de dos anys de pandèmia. 

Dotze municipis organitzen experiències gastronòmiques, com la clotxa o els pastissets, i descoberta del patrimoni, com el pas de la barca de Flix o la importància del riu Ebre per la vida comercial i social de la comarca.

 

 

 

A les Garrigues, municipis com Arbeca i Castelldans, també organitzen activitats durant el mes de març, amb la flor blanca de l'ametller combinada amb caminades, ioga i vermuts.  

Ioga entre ametllers a Arbeca, a les Garrigues
Ioga entre ametllers a Arbeca, a les Garrigues (ACN/Ignasi Gómez)

Des del Segrià, Aitona va ser l'impulsor del Fruiturisme l'any 2011 i enguany espera sumar més de 24.000 visitants.

"Segrià, Terra de Floració" és la proposta del consell comarcal, que agrupa disset municipis, que organitzen rutes a peu i en bicicleta o vols en globus, a més de vermuts i gastronomia o concursos.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut