Protesta contra el sacrifici d'Excalibur, el gos de l'auxiliar d'infermeria curada d'Ebola, Teresa Romero i del seu marit, Javie…
Protesta contra el sacrifici d'Excalibur, el gos de l'auxiliar d'infermeria curada d'Ebola, Teresa Romero i del seu marit, Javier Limón.
Madrid

El TSJM tramita diligències contra el conseller de Sanitat de Madrid pel sacrifici d'Excalibur

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, no comparteix la posició del TSJM perquè creu que hi ha hagut "un funcionament extraordinari de la Sanitat madrilenya" en la gestió d'aquest cas d'Ebola

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha incoat diligències contra el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, pel sacrifici d'Excalibur, el gos de l'auxiliar d'infermeria curada d'Ebola, Teresa Romero i del seu marit, Javier Limón. Aquestes diligències s'han obert arran d'una denúncia que va presentar el Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA) contra Javier Rodríguez i el director General d'Ordenació i Inspecció de la conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid.

Segons fonts jurídiques, les diligències van començar a tramitar-se fa 15 dies. A més a més, el PACMA també ha presentat una altra denúncia pel mateix cas. El partit demandant basa la seva denúncia, principalment, en la vulneració de l'article 12 de la Llei de Protecció dels Animals Domèstics de la Comunitat de Madrid, per ordenar el sacrifici sense un diagnòstic previ de malalties de transmissió, sinó fonamentant-se només en simples hipòtesis.

En aquest sentit, s'ha convocat per al pròxim 25 de novembre l'audiència per deliberar si s'admet o no la denúncia. En el cas que s'admetés, es designaria un jutge per dur a terme la instrucció.

Per la seva banda, els advocats de Teresa Romero i Javier Limón van presentar també a la Conselleria de Sanitat una sol·licitud d'iniciació de procediment de responsabilitat patrimonial pel sacrifici d'Excalibur.

Respecte a la incoació, el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha afirmat aquest dimarts que no comparteix la posició del TSJM perquè creu que hi ha hagut "un funcionament extraordinari de la Sanitat madrilenya" en la gestió d'aquest cas d'Ebola. Segons Ignacio González "estem davant d'una de les millors sanitats del món per haver pogut resoldre amb èxit el cas d'Ebola".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut