Els dos agressors, durant el judici que es va fer a Lleida

El TSJC triplica la pena a dos homes per violar per torns una noia a Vielha

El tribunal fa cas del recurs de la Fiscalia i els condemna per agressió sexual, i no per abús, revocant la sentència de l'Audiència de Lleida

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya triplica la pena de presó imposada a dos homes acusats de violar, per torns, una noia a Vielha, l'agost del 2017. El TSJC els condemna per un delicte agressió sexual, no per abús, i estima parcialment el recurs que havia interposat la Fiscalia contra la sentència de l'Audiència de Lleida.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna a 12 anys de presó els dos acusats, oncle i nebot, de violar una noia a Vielha a la sortida d'una discoteca, l'agost del 2017. La fiscal demanava 15 anys de presó per a cada acusat per un delicte continuat d'agressió sexual. Considerava provat que tots dos acusats van violar per torns la noia i que ella els va dir explícitament que no volia.

La noia va ser violada en sortir d'una discoteca a Vielha

 

D'aquesta manera, revoca la decisió de l'Audiència Provincial de Lleida, que els havia condemnat a 4 anys i mig per abús sexual en considerar que les relacions no van ser consentides però que no hi va haver la violència necessària per considerar-ho una agressió sexual.


No va ser abús, va ser violació

El TSJC considera provat que tots dos acusats van violar per torns la noia i els considera autors d'un delicte continuat d'agressió sexual.

La sala considera que la víctima va ser tractada "com un ninot, a capritx dels seus agressors" i que va ser sotmesa a actes sexuals "contra la seva voluntat expressa". Entenen que la víctima va "implorar" i que els condemnats van coaccionar-la tant psicològicament com físicament per acabar cometent l'agressió.

La sentència del TSJC confirma part de la sentència l'Audiència de Lleida que els prohibeix acostar-se a la víctima durant 6 anys i els imposa 5 anys de llibertat vigilada, un cop surtin de la presó, i a pagar una indemnització de 14.000 € a la noia.

 

L'efecte Manada

Es dona la circumstància que l'advocat de la defensa, Agustín Martínez, que en demanava l'absolució, és el mateix que va defensar els membres de La Manada.

El Tribunal Suprem, que va esmenar durament la sentència de l'Audiència de Navarra i va doblar les penes contra els membres de La Manada, ha suposat un precedent en els casos de violacions en grup.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualJudicial
Anar al contingut