Una aula sense alumnes
Una aula sense alumnes

El TSJC tomba per primer cop una petició de 25% de castellà en una aula per la nova llei

El tribunal diu al denunciant que hi ha una norma catalana en vigor que impedeix aplicar percentatges en educació

RedaccióActualitzat

El TSJC ha denegat les mesures cautelars que demanava una família perquè s'apliqués el 25% de castellà a una classe d'una escola de Barcelona.

Per primer cop, el tribunal al·lega que no pot decretar aquestes mesures perquè hi ha una nova normativa aprovada per la Generalitat que ho impedeix. Ara, les parts poden presentar al·legacions.

El decret llei que va tirar endavant el govern a principis de juny per contrarestar una sentència del TSJC que obligava a fer un 25% de castellà a totes les escoles i instituts de Catalunya remarca que no hi pot haver percentatges en l'aprenentatge de les llengües.

Un mes després, el Tribunal Superior ja va admetre que la llei impossibilitava el compliment de la seva sentència i va anunciar que, davant dels dubtes que tenia sobre la seva constitucionalitat, portaria tant la llei com el decret llei al Tribunal Constitucional.

Mentrestant, però, i a l'espera de saber si són constitucionals o no, els tràmits per executar la sentència estan suspesos.

Actualment, a Catalunya hi ha una quarantena de centres en què, almenys en un grup, fan el 25% de les hores lectives en castellà arran de la petició d'una família. Ho fan en aplicació de les mesures cautelars dictades per la justícia, o bé perquè ja tenen sentència. 

Ja es preveia que la nova legislació podia afectar aquests casos, com el de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. En aquest cas, que es va fer molt mediàtic, Òmnium ja ha sol·licitat que es deixi d'aplicar el 25% de castellà, i preveu fer-ho en la resta de centres.

ARXIVAT A:
Educació Català
Anar al contingut