El TSJC reobre la causa per possible desobediència contra Miquel Buch per l'1-O
Miquel Buch

El TSJC reobre la causa per possible desobediència contra Miquel Buch per l'1-O

La Fiscalia demana que s'investigui l'actuació de Buch quan era alcalde de Premià de Mar i president de l'ACM

Actualitzat

La justícia reobre la causa contra Miquel Buch, conseller d'Interior, per la seva actuació l'1 d'octubre quan era alcalde de Premià de Mar i president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha acceptat la petició de la Fiscalia i analitzarà si Buch, com a alcalde, va cometre desobediència. Segons la Fiscalia, va signar un decret a favor del referèndum i va oferir locals per celebrar-lo. L'ara conseller d'Interior està convençut que tot quedarà en no res per segona vegada.       

"La persecució a 700 alcaldes i alcaldesses que vam tenir aquesta iniciativa forma part d'aquesta mena de persecució que estem patint a Catalunya, total perquè els catalans i catalanes poguessin votar l'1 d'octubre, no pas que fessin mal a ningú, sinó que poguessin votar. Per tant, jo estic la mar de tranquil. He fet com van fer la majoria d'alcaldes i alcaldesses, que és permetre que els catalans i catalanes poguessin votar i no hi ha d'haver cap problema."

 

Arran de les 712 diligències que va anunciar la Fiscalia que s'obririen contra alcaldes per donar suport o permetre la celebració del referèndum de l'1-O, només 78 han estat investigats. Segons dades de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), s'han arxivat 63 causes, mentre que, amb aquesta, 16 continuen pendents.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OMiquel Buch
Anar al contingut