Alt Urgell

El TSJC reconeix el suïcidi d'un agent rural de l'Alt Urgell com a accident laboral

Una sèrie d'incendis a la comarca li van generar un greu quadre d'ansietat

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una sentència on es reconeix com a accident laboral el suïcidi d'un agent rural de la Generalitat a conseqüència de la pressió derivada de la seva feina. Amb aquesta decisió es revoca una primera sentència d'un jutjat de Lleida on es desestimava la demanda interposada per la dona i els fills del treballador mort. La família havia demanat que es considerés la pèrdua de la vida de l'agent rural per l'estrès que li van provocar una sèrie de focs a l'Alt Urgell.

La sentència explica que al lloc on es trobava el cadàver es van poder recollir dos manuscrits en els quals l'agent es dirigia als seus caps directes manifestant la seva preocupació per l'incendi a Calbinyà del mes de març del 2012, en les tasques d'extinció del qul va participar. L'home es pensava que els seus superiors el podrien haver acusat de ser-ne el responsable ja que es va originar en una carbonera mal apagada que els agents rurals s'encarreguen de vigilar.

Segons el TSJC, el treballador es va treure la vida a conseqüència de la seva feina i de la responsabilitat que li va provocar aquest fet vinculat amb el seu lloc de treball.

La sentència reconeix a la dona el dret al cobrament de la pensió de viudetat sol·licitada, pensions d'orfandat per als dos fills de la parella, així com una indemnització a la qual haurà de fer front la Generalitat, mitjançant la Mútua d'Accidents de Treball, com a empresa responsable on treballava el funcionari mort.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut