Barcelona

El TSJC reconeix a quatre famílies més el dret d'escolaritzar els seus fills en castellà

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dóna la raó a quatre famílies que havien demanat que el castellà fos la llengua vehicular en l'educació dels seus fills. Fa uns mesos, va avalar la immersió en català, però també el dret que s'atengui individualment el dret de rebre l'ensenyament en castellà. Somescola.cat hi veu l'inici de la segregació lingüística.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó parcialment a quatre famílies que havien demanat que el castellà fos la llengua vehicular en l'educació dels seus fills. Fa uns mesos, el TSJC va avalar en una interlocutòria la immersió en català, però també el dret que s'atengui individualment el dret de rebre l'ensenyament en castellà.

La justícia argumenta que tant el català com el castellà, com a llengües oficials a Catalunya, són vehiculars en el sistema educatiu i recorda que el Tribunal Constitucional ja s'ha pronunciat en aquest sentit. La sentència remarca que l'administració ha d'adoptar les mesures necessàries per fer possible la petició de les famílies. És el mateix que va passar ja fa mesos amb tres famílies que també van demanar l'escolarització en castellà.

La secció cinquena de la sala contenciosa del TSJC també reconeix el dret d'aquestes famílies a rebre totes les comunicacions, circulars i documentació dels centres educatius, oral i escrita, també en castellà.

La sentència no és ferma i els parts poden presentar-hi recurs al Tribunal Suprem en un termini de deu dies.

La plataforma Somescola.cat ha afirmat en un comunicat que la sentència "confirma l'inici de la segregació lingüística" a les escoles catalans, un procés que, diuen, ja va començar amb la resolució del 8 de març i ara "s'està consolidant".

Somescola ha reclamat "fermesa" a les autoritats educatives. "Ja no val dir que es tracta d'uns casos minoritaris, ni d'una anècdota, sinó que forma part d'una estratègia ben organitzada per qüestionar el model d'escola catalana", ha argumentat. Per això ha demanat al govern que sigui "contundent".

El mateix tribunal ha anul·lat aquest dijous que el català sigui llengua preferent a l'Ajuntament de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut