Barcelona

El TSJC rebutja l'acord del cas ITV: Oriol Pujol i la seva dona aniran a judici

L'acord passava perquè Pujol assumís una pena de 2,5 anys de presó, evitant, així, que la seva dona pogués anar a presó

Actualitzat

Tots els acusats pel cas ITV hauran d'anar a judici. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat l'acord de conformitat proposat per la fiscalia i al qual s'havia adherit Oriol Pujol i la seva dona, entre d'altres.

"La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit desestimar el recurs d'apel·lació interposat pel Ministeri Fiscal, en què s'hi han adherit les defenses de Ricard Puignou, Oriol Pujol, Anna Vidal i Sergi Pastor, i desestimar els recursos d'apel·lació interposats per les defenses de Josep Tous i Sergi Alsina, contra la resolució del 13 de desembre de 2017, dictat per la magistrada.

L'acord passava perquè Pujol assumia una pena de dos anys i mig de presó i evitava que la seva dona pogués anar a presó i que el cas fos jutjat per un jurat popular.

El tribunal, però, rebutja l'acord perquè hi ha dos acusats, Josep Tous i Sergi Alsina, que no s'hi han adherit, i envia tots els acusats a judici, encara sense data, sense opció a recurs.

 

 

D'aquesta manera, el TSJC ha desestimat el recurs d'apel·lació de la fiscalia, en què es van adherir els quatre acusats, contra la decisió de la magistrada del tribunal, que va considerar que la "conformitat havia d'afectar tots els investigats" i, si no, s'havia de celebrar judici contra tots ells.

"El tribunal desestima la pretensió de permetre una conformitat de només part dels acusats en relació amb els fets que els imputa el Ministeri Fiscal".

El tribunal considera, com el Tribunal del Jurat, que el fet que uns acusats pactin unes condemnes i altres no pot dificultar el dret de defensa dels que siguin jutjats. Tot i això, recorda que els acusats que volien conformar-se poden confessar igualment davant del jurat, però que fer-ho en el marc del judici permetrà valorar el conjunt de les proves.

A més, el tribunal accepta com a vàlides les gravacions telefòniques a Tous i Alsina.

 

El TSJC rebutja l'acord del cas ITV by Moderador Noticies Web on Scribd

 

En el pacte subscrit amb la fiscalia, Oriol Pujol acceptava una pena de dos anys i mig de presó pel cobrament de comissions i per haver utilitzat la seva influència per beneficiar alguns empresaris del sector de les ITV i evitava així que la seva dona anés a presó.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut