El TSJC rebutja la querella de Manos Limpias contra Mas per rebel·lió i sedició

El tribunal conclou que, si no hi ha "alçament violent i públic" ni "caòtic, anàrquic, inorgànic o en tropell", no hi ha ni rebel·lió ni sedició

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la querella posada pel sindicat de funcionaris Manos Limpias contra el president Artur Mas per rebel·lió i sedició. La querella era una ampliació de la presentada pel 9-N, que sí que es va admetre a tràmit. Ara, el tribunal ha conclòs que no es donen "de cap manera" els elements que defineixen els delictes de rebel·lió i sedició.

El TSJC coincideix així al parer de la Fiscalia, que en seu moment ja va arribar a la mateixa conclusió. Els magistrats detallen que els dos delictes que Manos Limpias volia atribuir a Mas no eren aplicables en els fets que relatava la querella. D'una banda, la rebel·lió és un delicte "contra la Constitució", i cal que hi hagi "un alçament violent i públic". De l'altra, no hi ha sedició si no és "tumultuària", amb caràcter "caòtic, anàrquic, inorgànic o en tropell". El TSJC conclou que els fets relatats en el "mal anomenat escrit d'ampliació de querella no justifiquen l'obertura d'un nou procés penal".

Anar al contingut