Sant Pol de Mar

El TSJC prohibeix a l'Ajuntament de Sant Pol que el català sigui llengua única de comunicació

La justícia ha dictat una altra resolució que anul·la la prioritat del català com a llengua de l'administració, en aquest cas a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, al Maresme. En concret, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat una interlocutòria que es basa en el principi següent: que el català i el castellà són les dues llengües oficials al país, i per tant, han de ser utilitzades per igual per les administracions. La decisió referma una sentència prèvia del mes de juliol, que responia a una denúncia presentada per la plataforma Convivència Cívica Catalana, a través d'un regidor d'aquesta població. El tribunal dóna un marge de 10 dies a l'Ajuntament per modificar el reglament.

Actualitzat
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat un dels articles del reglament municipal de Sant Pol de Mar en el qual s'instava a redactar tota la documentació en català. Es tracta de l'incís final de l'article 5.1 del Reglament Orgànic Municipal, aprovat el 31 de juliol del 2008, i que va ser recorregut pel gabinet jurídic de Convivència Cívica Catalana (CCC) a instàncies d'un regidor d'un partit independent de Sant Pol, Enrique Abad.

En la seva interlocutòria, el TSJC apel·la altres sentències sobre el mateix tema i assegura que l'obligació d'ús d'una de les llengües oficials, excloent la possible utilització de l'altra llengua també oficial, "no respecten el principi de cooficialitat", com disposa l'article 3 de la Constitució.

"Una cosa és que el català sigui la llengua d'ús normal de les administracions públiques, quant a llengua pròpia de Catalunya, i una altra diferent que s'exclogui totalment l'ús de l'altra llengua cooficial", diu la sentència.

La sentència pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem en el termini de 10 dies.
Anar al contingut