El TSJC permet obrir bars i restaurants més tard de les 24 h, però manté tancades les discoteques

El permís al sector de la restauració d'obrir més enllà de la mitjanit durarà només tres nits, ja que la Generalitat ha publicat al DOGC una nova restricció d'horaris que entrarà en vigor a partir de dilluns

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala que les discoteques continuïn tancades per evitar rebrots de coronavirus. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ratificat la decisió del govern que establia el tancament dels locals d'oci nocturn durant 15 dies, fins al 7 d'agost.

La patronal Fecalon hi havia presentat un recurs en considerar que la mesura vulnera drets fonamentals com el de la llibertat d'empresa, però el tribunal ho ha rebutjat. Segons el sector de l'oci nocturn, el tancament del sector afecta 37.000 treballadors i més de 3.600 establiments.

Manifestants de l'oci nocturn a la Plaça de Sant Jaume
El sector de l'oci nocturn es va manifestar fa dos dies a la plaça de Sant Jaume per poder reobrir (ACN/Albert Cadanet)

Un permís que durarà tres nits

Pocs minuts després del TSJC, la Generalitat ha publicat al DOGC una altra regulació per la qual a partir de dilluns torna a entrar en vigor una nova restricció de l'horari de tancament a les 24 h. Això significa que avui i durant el cap de setmana podran tancar més enllà de la mitjanit, per la resolució del TSJC, però que a partir de dilluns hauran de tancar portes a les 12 de la nit.

Concretament, el punt 8 del DOGC diu el següent:

"En les activitats d'hostaleria i restauració es limita l'aforament a l'interior dels establiments al 50% de l'autoritzat i el consum s'ha de realitzar sempre en taula. A les terrasses l'aforament serà el resultant d'aplicar una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. L'horari de tancament serà les 24:00."

La Generalitat estudia presentar un recurs davant la decisió del TSJC perquè entén que la prohibició d'obrir més tard de la mitjanit era correcta. Ara bé, el DOGC només es refereix a hostaleria i restauració. Per tant, es podria donar la situació que bingos, sales de joc i casinos sí que poguessin obrir fins més tard de les 12 de la nit aquest proper dilluns.

El sector de la restauració ja ha avisat que dilluns, quan entri en vigor, presentarà un nou recurs en contra de la limitació d'horaris.

El TSJC va permetre, fa dos dies, la reobertura de cinemes, gimnasos i clubs esportius.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut