Una resolució del TSJC autoritza a bloquejar webs de suport al referèndum
Barcelona

El TSJC ordena tancar 29 aplicacions per enviar dades de les meses per l'1-O

El tribunal considera que podrien servir per trametre dades de les diferents meses del referèndum o fins i tot per exercir el vot electrònic

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat a la Generalitat que suspengui el servei de 29 aplicacions de diferents departaments. Considera que podrien servir per trametre dades de les diferents meses del referèndum o fins i tot per exercir el vot electrònic. Demana que la mesura sigui efectiva fins tres dies després del referèndum.

En concret, la magistrada Mercedes Armas, que dirigeix la investigació per l'1-O, ha demanat al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya que adopti les mesures necessàries per a la "detecció de punts de votació electrònica als diferents col·legis electorals definits per l'organització del referèndum".

La informació prové de les detencions i els escorcolls de la Guàrdia Civil del 20 de setembre passat, que, segons la jutge, van descobrir un pla per comptar vots i exercir el vot telemàtic a través d'una aplicació anomenada "evot".

"La Generalitat tindria establert un pla pel qual, a través d'una aplicació coneguda com a 'evot', es podrien comptabilitzar els vots en els col·legis electorals i que podria ser usada per exercitar el vot telemàtic."

Aquest pla hauria estat confiscat, segons recorda la jutge, al cap de riscos del Cesicat, responsable del desenvolupament informàtic de l'aplicació "evot".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut