Un dels edificis del port de Tarragona que s'haurà d'enderrocar.
Un dels edificis del port de Tarragona que s'haurà d'enderrocar.
Tarragona

El TSJC obliga a enderrocar el complex Marina Tarraco del port de Tarragona

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga a l'Ajuntament de Tarragona a iniciar els tràmits de l'enderroc dels sis edificis del complex d'oci Marina Tarraco en el termini màxim de tres mesos. La sentència en ratifica una altra d'anterior que ordenava tirar a terra el complex en admetre els recursos presentats el 2005 pel constructor Roberto Pérez Alemán, que denunciava l'impagament d'algunes obres fetes durant la construcció del complex. Alemán va demandar tant l'Ajuntament com l'empresa propietària, International Marina Tarragona, per haver construït Marina Tarraco sense la preceptiva llicència.

Actualitzat
El termini de tres mesos fixat pel TSJC venç el 16 de març i, en cas de no complir-se, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, podria incórrer en un delicte de desobediència. En aquest sentit, Ballesteros ha afirmat que l'Ajuntament està disposat a demanar responsabilitats legals als autors d'aquest embull, i ha manifestat que l'equip de govern "lluitarà per salvar el complex", encara que ha obert la porta a reclamacions judicials contra l'expresident de l'Autoritat Portuària Lluís Badia i els dirigents municipals que van aprovar l'operació, quan l'alcalde era el convergent Joan Miquel Nadal.

De moment, ni el president de l'Autoritat Portuària, Josep Anton Burgasé, ni representants de Marina Tarraco han manifestat la seva opinió sobre el cas.
Anar al contingut