L'acusació recau sobre els exmembres independentistes de la mesa del Parlament

El TSJC jutjarà Torrent, Costa, Campdepadrós i Delgado per desobediència el 12 de juliol

L'actual conseller d'Empresa assegura que no va desobeir el Tribunal Constitucional en els debats parlamentaris sobre la monarquia i l'autodeterminació

Redacció/AgènciesActualitzat

El judici a l'expresident del Parlament Roger Torrent i als exmembres de la mesa Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado per desobediència se celebrarà el 12, 13 i 15 de juliol al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Se'ls jutja per presumptament desobeir el Tribunal Constitucional (TC) el 2019 quan van tramitar propostes de resolució sobre el procés independentista, una que reivindicava l'autodeterminació i una altra que reiterava la reprovació al rei.

Les sessions seran de matí i tarda, començaran a les 10.00 i el jutge ha admès l'interrogatori dels tres acusats com a prova. Al setembre, l'actual conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, va mantenir davant del jutge que no va desobeir el Tribunal Constitucional i que va ser políticament neutral. Segons l'expresident del Parlament, els lletrats van qualificar de "vagues" i "inconcretes" les resolucions del TC que l'instaven a impedir un debat.

L'acusació contra els exmembres de la mesa surt d'una querella de la Fiscalia del març, l'exerceix la mateixa Fiscalia, i també, com a acusació popular, el partit polític d'extrema dreta Vox.

Josep Costa, vicepresident de la cambra en el moment dels fets, va decidir no presentar-se a declarar perquè assegura que no reconeix el tribunal. A l'octubre, el van detenir per ordre del tribunal, es va negar a declarar i va quedar en llibertat. Costa va anunciar que presentaria una querella criminal contra la jutge, per detenció il·legal.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàRoger TorrentTSJCParlament de Catalunya
Anar al contingut