Barcelona

El TSJC estudia que professors universitaris ajudin els jutges per descol·lapsar la justícia

Durant la presentació de la memòria anual del 2009 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la seva presidenta, Maria Eugènia Alegret, ha explicat que estudien que professors universitaris facin feines de suport als jutges per agilitar la redacció de sentències i descol·lapsar els òrgans judicials. Segons el TSJC, el 89% estan sobrecarregats.

Actualitzat
La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret, ha explicat que estudien que professors universitaris puguin assistir els jutges en la recerca de jurisprudència i l'estudi de la doctrina, tal com es fa al Tribunal Suprem o en òrgans judicials d'altres països.

Alegret ha comentat que ja ho han proposat a la Universitat Autònoma de Barcelona i que ha contestat "molt positivament" perquè als professors també els interessa estar en contacte amb "la part més pràctica" i no únicament la teòrica.

La presidenta del TSJC ha matisat que ara s'ha d'estudiar "la forma jurídica" necessària per incloure aquesta figura, així com "la incidència econòmica" de la mesura.

El 89% dels òrgans judicials, sobrecarregats

Segons la memòria anual del TSJC del 2009, l'impacte de la crisi ha provocat que els jutjats més saturats siguin sobretot els mercantils, que van rebre més de 8.000 assumptes l'any passat, i els socials, on han augmentat considerablement els afers per acomiadaments laborals.

Per pal·liar la saturació de "la pràctica totalitat" dels òrgans judicials, el TSJC considera "imprescindible" 55 nous jutjats i 5 places de magistrat d'audiència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut