El tribunal no ha rebutjat el tancament però demana que es justifiqui la mesura

El TSJC dona dos dies a la Generalitat per justificar el tancament de la restauració

El tribunal no ha donat la raó als sectors de la restauració, l'hostaleria i les sales de joc, que havien demanat la suspensió del tancament

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat dos dies a la Generalitat perquè justifiqui la pròrroga del tancament de la restauració, l'hostaleria i les sales de joc i ha rebutjat suspendre cautelarment les restriccions de la Generalitat per acabar amb la pandèmia.

La patronal de l'oci nocturn Fecasarm havia presentat un recurs perquè se suspengués la pròrroga del tancament del sector, és a dir, la suspensió immediata del tancament de bars i restaurants. La sala contenciosa del TSJC ha desestimat aquesta petició, però reclama al Departament de Salut que justifiqui les mesures que s'han pres en el sector i ha posat un termini molt breu, dos dies.

La interlocutòria insta el govern a presentar les al·legacions que consideri per defensar la necessitat que bars i restaurants, així com casinos i sales de joc, segueixin tancats, fins que es resolgui el fons de l'assumpte. El termini venç aquest divendres perquè la interlocutòria es va emetre aquest dimecres dia 11.

Bars, restaurants i negocis d'estètica ja poden demanar ajudes després d'haver caigut la web
El sector calcula que les pèrdues són de més de 2.000 milions d'euros ((ACN / Xavier Pi))

D'altra banda, en una altra interlocutòria, el tribunal es declara competent per resoldre sobre aquesta qüestió davant dels dubtes sobre si havia d'inhibir-se en favor del Tribunal Suprem. El tribunal considera que el tancament d'aquests sectors econòmics no ha estat decidit basant-se en el reial decret de l'estat d'alarma, sinó en l'aplicació de la llei de salut pública de Catalunya.

Fecasarm al·legava en el seu recurs que el tancament és una mesura "arbitrària, ineficaç, desproporcionada, enganyosa i innecessària" i acusa la Generalitat de posar en risc milers de llocs de treball. La patronal del sector demana al govern la flexibilització de les restriccions i avisa que les pèrdues ja superaran aquest cap de setmana els 2.000 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
Toc de quedaTSJCEconomia de butxacaCovid-19
Anar al contingut