Laboratòri d'anàlisi de proves PCR (ACN)

El TSJC demana correccions abans de pronunciar-se sobre les noves mesures anti-Covid

Sol·licita que es resolguin defectes de forma, ja que el document presentat no inclou ni firma ni número de decret, i que aclareixi quines mesures afecten drets fonamentals

RedaccióActualitzat

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya insta el govern a concretar les noves restriccions que pretén aplicar per lluitar contra el coronavirus.

El TSJC vol saber en quins punts afecten drets fonamentals i, per tant, cal l'autorització del tribunal. Un podria ser la limitació de la mobilitat, però això no es prohibeix, sinó que només es recomana que la població no es mogui si no és necessari, el mateix que la Generalitat recomana fa setmanes.


"Defectes de forma"

El TSJC també demana que es corregeixin defectes de forma, ja que el document presentat no inclou ni firma ni número de decret ni tampoc data.

La Generalitat ja ha enviat la nova petició. El tribunal demanava les rectificacions "amb la màxima urgència i de forma prioritària", i donava de termini fins a les 13 hores d'aquest dijous. 

Recordem que aquest dimecres el Procicat va aprovar diverses mesures per aconseguir contenir l'increment de contagis de coronavirus de les últimes setmanes.

Les més destacables són el tancament de bars i restaurants, que només podran servir comandes per emportar-se; la limitació de l'aforament dels comerços al 30%, i la suspensió de les competicions esportives no professionals, entre d'altres. Cap afecta drets fonamentals.

Les mesures, que en principi duraran quinze dies, haurien d'entrar en vigor aquest divendres, però abans cal l'autorització del TSJC.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus TSJC
Anar al contingut