El TSJC considera "exquisidament raonada" la sentència d'un jutjat de Barcelona (ACN/Albert Segura)

El TSJC confirma la primera mort per amiant d'un treballador del metro de Barcelona

L'alt tribunal ratifica la sentència que atribuïa a l'asbest "amb gairebé absoluta certesa" l'origen del càncer del qual va morir el treballador

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest dijous la primera mort per amiant d'un treballador del metro de Barcelona, denunciada el 2019 pel comitè d'empresa.

L'alt tribunal ha ratificat la sentència del jutjat social número 8 de Barcelona, del juliol de l'any passat, que establia "amb gairebé absoluta certesa" que l'origen del càncer que va causar la mort d'un treballador va ser l'amiant que, "segons es declara provat, estava present en tallers, vagons, túnels i múltiples components elèctrics presents a les instal·lacions".

El TSJC considera que la sentència, està "exquisidament raonada" i recorda que "l'empresa demandada admet la presència d'amiant i materials que contenen amiant a les instal·lacions i els túnels del metro, cosa que ha portat a implementar mesures per gestionar l'exposició a l'amiant des del 1987".

Afegeix, encara, que "[Ferrocarril Metropolità de Barcelona SA] no només no ha acreditat la inexistència d'exposició, sinó que hi ha dades de fet més que suficients per arribar a la conclusió contrària".

L'operari, que va morir el 2019, va treballar al metro durant vint anys, entre el 1998 i el 2008, en contacte directe amb les instal·lacions on hi havia amiant.

Amb la seva resolució, el TSJC desestima íntegrament el recurs interposat per Ferrocarril Metropolità de Barcelona SA contra la denúncia interposada pel Col·lectiu Ronda.

La sentència no és ferma i s'hi pot presentar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.

Mireia Garcia, advocada del Col·lectiu Ronda, considera "vergonyós i increïble que Metro de Barcelona continuï negant l'evidència que bona part de la seva plantilla ha estat exposada a l'amiant al lloc de treball, molt sovint sense la formació ni la protecció adequada".

 

ARXIVAT A:
SalutCàncerAmiantDrets laborals
Anar al contingut