El TSJC assumeix la causa contra Salvadó per l'1-O i el cita el 19 de novembre
Lluís Salvadó serà investigat per per malversació, revelació de secrets i desobediència
Barcelona

El TSJC assumeix la causa contra Salvadó per l'1-O i el cita el 19 de novembre

L'alt tribunal català accepta la petició de la Fiscalia d'investigar el secretari d'Hisenda de Junqueras per malversació, desobediència i revelació de secrets

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acceptat la competència per investigar el secretari d'Hisenda Lluís Salvadó i el cita a declarar dimarts 19 de novembre. La seva investigació estava aturada al jujat d'Instrucció 13 de Barcelona per la seva condició de diputat d'Esquerra al Parlament.

Ara la Sala Civil i Penal del TSJ accepta la competència per investigar-lo per malversació, desobediència i revelació de secrets. Diu que hi ha prou indicis sobre la seva possible participació en l'organització del referèndum i en l'Agència Tributària Catalana, una de les anomenades pels investigadors estructures d'estat.

La magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret el cita a declarar com a investigat en la mateixa causa judicial que Josep Maria Jové, exsecretari d'Economia i també diputat republicà, que investiga els preparatius de l'1-O. Salvadó haurà de declarar pel seu presumpte paper en la creació de la Hisenda catalana.

La citació és per l'endemà del judici al president de la Generalitat, Quim Torra, al mateix jutjat.
 

Salvadó i Jové, el dia que van sortir en llibertat després de declarar davant el jutjat 13 de Barcelona


Detingut el 20S per la Guàrdia Civil

Salvadó va ser arrestat el 20-S del 2017 per ordre del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, però en les eleccions d'aquell desembre es va convertir en aforat. Aquest condició feia que l'hagués de jutjar el TSJC.

Des d'aleshores, la seva situació legal havia quedat en uns llimbs judicial i en la interlocutòria de processament tampoc no quedava clara. La magistrada d'Instrucció 13 va enviar al TSJC una exposició raonada per investigar Salvadó, cosa que ara l'alt tribunal català ha acceptat.
 

La Guàrdia Civil va detenir Lluís Salvadó el 20S

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català20SJudicial
Anar al contingut