Jordi Turull
Jordi Turull

El TSJC arxiva la causa contra Turull i la seva dona per la cessió de patrimoni

L'alt tribunal arxiva la causa per un delicte d'insolvència punible, a petició de la defensa i també de la fiscalia, que ha canviat de parer

Actualitzat

El TSJC ha arxivat la causa contra l'exconseller de la Presidència Jordi Turull i la seva dona per un delicte d'insolvència punible, a petició de la defensa i de la fiscalia.

El magistrat que duia la instrucció dona veracitat a les explicacions donades pels investigats en la declaració que van fer el 8 d'octubre. I, per tant, considera raonable que els diners i propietats que Turull va passar a la seva dona l'any passat -per valor d'uns 96.000 euros- eren com a compensació pel fet que ella havia pagat les obres de reforma de la casa on vivien.  

La fiscalia ha canviat de parer. En principi, el ministeri públic defensava que Turull va desfer-se de diners i propietats en favor de la seva dona per no haver de respondre a una multa o embargament en cas de sentència del Suprem.

Turull: "Oblido i perdono"

Turull ha reaccionat a la decisió del TSJC a la xarxa i, des del seu compte de Twitter (gestionat des de fora de la presó), ha afirmat que, malgrat que "el mal ja està fet", perdona "tots els difamadors professionals":

 

 

 

Notícia relacionada: Turull, al "Més 324": "Si no hi ha absolució, el judici serà un bumerang democràtic"

 

Els fets

El 8 de juny del 2017, Turull i Bragulat van fer una escriptura pública de donació per la qual ell li va donar a ella la meitat d'una casa de Parets del Vallès, de la qual fins aleshores era l'únic titular al cent per cent.

 

Turull i la seva dona, en definitiva, van posar a nom de tots dos casa seva, que fins aleshores era només a nom de Turull.

Turull també va fer donació a la seva dona de la meitat dels 107.594,22 euros del compte corrent conjunt.

Tot plegat suma un valor de gairebé 96.500 euros.

ARXIVAT A:
Procés catalàJordi TurullTSJC
Anar al contingut