Barcelona

El TSJC anul·la la taxa de l'Ajuntament de Barcelona per gravar els pisos buits

El consistori hi presentarà recurs i, alhora, acusa la Generalitat de no està fent la feina en matèria d'habitatge

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·la la taxa de l'Ajuntament de Barcelona per gravar els pisos buits. El consistori va aprovar la taxa el setembre passat per gravar els habitatges que porten més de dos anys que estan buits. El TSJC considera que el consistori es va excedir en les seves competències en introduir aquest impost.

En la seva sentència, la sala contenciosa administrativa del TSJC estima el recurs que l'Associació Espanyola de la Banca va presentar contra la taxa de pisos buits, que va ser aprovada en un ple municipal amb els vots dels grups de Barcelona en Comú i ERC.

El TSJC considera que l'Ajuntament no pot imposar una taxa d'aquest tipus sobre pisos injustificadament buits, perquè és la Generalitat la que té competències exclusives en la matèria, com estableix l'Estatut d'Autonomia, i els consistoris només les poden exercir en relació amb l'habitatge públic i de protecció oficial.

L'Ajuntament hi recorrerà

L'Ajuntament de Barcelona recorrerà l'anul·lació de la taxa. Al mateix temps, però, ha instat la Generalitat a exercir les seves competències en aquesta matèria. "Si l'Ajuntament estava impulsant aquesta taxa és perquè la Generalitat no estava fent el que hauria de fer, perquè és qui té la competència en primer terme", ha apuntat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.

En declaracions als mitjans, Pisarello ha considerat "indecent" que la banca estigui batallant per una taxa de 633 euros per cada pis buit, quan han rebut més de 60.000 milions d'euros "que han sortit de la butxaca de la ciutadania".

Anar al contingut