Carles Puigdemont en una assemblea de l'AMI el 2017, a Palamós
Carles Puigdemont en una assemblea de l'AMI el 2017, a Palamós

El TSJC anul·la els pagaments de Girona com a soci de l'AMI

Ciutadans vol que l'Ajuntament reclami el retorn del 49.000 euros pagats des del 2012 o emprendrà accions legals contra Puigdemont i Madrenas

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC, ha anul·lat el pagament de la quota a l'Associació de Municipis per la Independència, AMI, de l'Ajuntament de Girona.

La sala ha acceptat el recurs interposat per la delegació del govern espanyol​ contra un decret d'alcaldia signat per l'aleshores alcalde Carles Puigdemont que acordava el pagament de 8.169 euros de quota com a soci de l'entitat.

La resolució del TSJC respon a un recurs de la delegació del govern espanyol contra una primera sentència. En aquella ocasió, el jutjat de primera instància va inadmetre el recurs, sense entrar a valorar el fons de la qüestió. Ara, el TSJC revoca aquesta primera sentència i anul·la la resolució impugnada.

 

Carles Puigdemont en una assemblea de l'AMI el 2017, a Palamós

 

Cs exigeix el retorn de les quotes pagades

El grup municipal de Ciutadans, Cs, esgrimeix aquesta sentència, que anul·la el decret d'alcaldia del 2014, per reclamar a l'equip de govern que exigeixi a l'AMI el retorn de més de 49.000 euros abonats des del 2012 en concepte de quotes.

Segons ha explicat Míriam Pujola, portaveu del grup municipal de Ciutadans, el principal argument de la sentència és que l'AMI és una associació que "no obeeix als interessos municipals", sinó que estan relacionats amb la configuració política de Catalunya.

Pujola ha afegit que si no es reclamen a l'AMi els diners pagats estudiaran emprendre accions legals contra Puigdemont i contra l'actual alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas.

"Estudiarem si aquests fets poden ser constitutius de delictes. Aquests diners han de retornar a les arques municipals."

En paral·lel, Míriam Pujola ha explicat que també reclamaran a la secretaria municipal que revisi d'ofici tots els decrets d'alcaldia signats "en aquesta línia".

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicialTSJC
Anar al contingut