Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

El TSJC anul·la el pla de Colau que limita la construcció d'hotels a Barcelona

La sentència tomba una de les mesures estrella d'Ada Colau de l'anterior legislatura per falta d'una avaluació econòmica i financera

RedaccióActualitzat
TEMA:
Turisme

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la íntegrament el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT), que prohibeix la construcció d'hotels a les zones més saturades de Barcelona i posa limitacions a la resta de la ciutat.

Aquesta decisió representa un cop judicial a una de les mesures estrella d'Ada Colau en l'anterior legislatura.

L'argument per tombar el pla és la falta d'una avaluació econòmica i financera. Segons la sentència, el pla requereix una avaluació econòmica "lògica i ponderada de les actuacions que s'han de desenvolupar sense necessitat de procedir a l'especificació de les indemnitzacions concretes".

La sentència no és unànime, perquè té el vot particular contrari d'una magistrada. I tampoc és ferma, perquè l'Ajuntament la recorrerà. Per tant, el PEUAT continua vigent. No es poden obrir més hotels al centre ni cap apartament turístic més en tota la ciutat. Tot i això, el demandant podria sol·licitar que s'apliqui de manera provisional. Si el tribunal ho acceptés, el pla quedaria sense efecte.

Des que el 2017 va entrar en vigor el pla, s'hi han interposat més de 120 recursos per part d'empreses hoteleres, alguns dels quals ja s'han resolt.

Janet Sanz afirma que si els hi haguessin dit que havien de fer una memòria econòmica, l'haguessin fet


L'Ajuntament està estudiant les sentències que ja ha rebut, segons ha explicat la tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz:

"En total ja hem rebut aproximadament unes deu sentències. La meitat són plenament favorables i l'altra meitat en alguns casos determinen que hi ha alguns punts del PEUAT que cal revisar. Això és el que estem intentant aclarir."

"Però hi ha un element molt positiu en què totes les sentències coincideixen: la necessitat i possibilitat de l'Ajuntament de tirar endavant un pla específic d'aquest tipus per regular l'activitat turística de la ciutat no està en dubte."

El gremi d'hotelers, satisfet amb la decisió judicial

En un comunicat, el gremi ha celebrat les decisions judicials, perquè avalen -asseguren- algunes de les principals reclamacions que l'entitat ha fet des que es va aprovar el pla, i que tenen com a objectiu preservar l'"excel·lència" dels hotels de la ciutat, i evitar-ne l'obsolescència.

Per al Gremi d'Hotels de Barcelona, la resolució d'aquestes sentències marquen el camí que haurà de seguir "el necessari replantejament" de l'actual PEUAT per part del govern municipal, segons ells.

Comunicat del Gremi d'Hotels de Barcelona:

 

 

ARXIVAT A:
TurismeAda Colau
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut